Nepečený dezert s ovocím

Myslím, že každý z nás už doma skúšal rôzne nepečené koláče a dezerty. V tomto recepte je jemný tvarohovo-smotanový krém a ovocie môžeme dať aké chceme podľa sezóny. Ja som dala kompót broskyne, čo som potrebovala minúť, ale veľmi chutný je tento dezert s čerstvým ovocím.
Rozpis surovín je pre nádobu s rozmerom 24 x 22 a výška - 7 cm.
Krém: |
||
500 |
g | tvaroh jemný |
400 |
g | jogurt smotanový |
300 |
g | maslo nátierkové |
200 |
g | cukor mletý (práškový) |
4 |
ks | cukor vanilkový |
Ostatné: |
||
300 |
g | piškóty cukrárske |
150 |
ml | sirup |
+ |
ovocie |
Najskôr z uvedených surovín metličkou vymiešame krém. Pripravíme si nádobu, do ktorej budeme vrstviť suroviny. Dobré je mať veľkú fóliu, ktorou nádobu vystelieme tak, aby aj na okrajoch ostalo dosť fólie na zabalenie dezertu.
Vždy piškót namočíme z jednej strany do sirupu a suchou stranou položíme na dno pekáča. Takto obložíme celé dno - miesto pečeného korpusu.
Na vrchné piškóty natrieme zbytok krému. Fóliu najskôr z dvoch protiľahlých strán podvihneme a preložíme a potom to isté urobíme na druhých stranách. Tým dezert spevníme a zabalíme.
Nádobu vložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť. Potom dezert s fóliou celý vytiahneme z nádoby, rozbalíme a nakrájame ako hocijaký koláč.
Komentáre
Žirafka
11.08.2014 - 12:00
Nelisa
20.07.2015 - 08:44