Myslím, že každý z nás už doma skúšal rôzne nepečené koláče a dezerty. V tomto recepte môžete dať ovocie podľa sezóny. Ja som dala kompót broskyne, čo som potrebovala minúť, ale veľmi chutný je s čerstvým ovocím.

Rozpis surovín je pre nádobu s rozmerom 24 x 22 a výška - 7 cm.

Nepečený dezert s ovocím

Suroviny

Najskôr z uvedených surovín metličkou vymiešame krém. Pripravíme si nádobu, do ktorej budeme vrstviť suroviny. Dobré je mať veľkú fóliu, ktorou nádobu vystelieme tak, aby aj na okrajoch ostalo dosť fólie na zabalenie dezertu.

Vždy piškót namočíme z jednej strany do sirupu a suchou stranou položíme na dno pekáča. Takto obložíme celé dno - miesto pečeného korpusu.

Na piškóty natrieme asi tretinu krému, poukladáme naň ovocie a dlaňou zatlačíme do krému. Na ovocie teraz nanesieme znovu krém (trochu si necháme na vrch). Na krém pokladáme ďalšie namočené piškóty a tiež ich dlaňou poriadne zatlačíme.

Na vrchné piškóty natrieme zbytok krému. Fóliu najskôr z dvoch protiľahlých strán podvihneme a preložíme a potom to isté urobíme na druhých stranách. Tým dezert spevníme a zabalíme.

Nádobu vložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť. Potom dezert s fóliou celý vytiahneme z nádoby, rozbalíme a nakrájame ako hocijaký koláč.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Žirafka
~ 11.08.2014 - 12:00
Přesně takový nepečený dezert jsem jedla včera na návštěvě u tchyně a tchána v Čechách :-) Jen byl plný borůvek, jahod a místo pomazánkového másla tchyně použila mascarpone ( i když myslím si,že možná je lepší to pomazánk.máslo, mascarpone je hodně tučné) Ona ale tvrdila,že ho tam dala právě proto,aby zákusek lépe držel tvar. Vidím ale k mé radosti,že to jde i bez něj. Určitě vyzkouším ......
Zobraziť profil Nelisa
~ 20.07.2015 - 08:44
vyskúšané. v tomto horúcom letnom počasí veľmi vďačný dezert. nebudúce dám trochu menej cukru, lebo ovocie aj sirup sú sladké.