Nepečený dezert s ovocím

emko ~ 11. jún 2020 - 6:22

Myslím, že každý z nás už doma skúšal rôzne nepečené koláče a dezerty. V tomto recepte je jemný tvarohovo-smotanový krém a ovocie môžeme dať aké chceme podľa sezóny. Ja som dala kompót broskyne, čo som potrebovala minúť, ale veľmi chutný je tento dezert s čerstvým ovocím.

Rozpis surovín je pre nádobu s rozmerom 24 x 22 a výška - 7 cm.

Suroviny
Krém:
 
 
Ostatné:
 
 
150
ml
+
 

Najskôr z uvedených surovín metličkou vymiešame krém. Pripravíme si nádobu, do ktorej budeme vrstviť suroviny. Dobré je mať veľkú fóliu, ktorou nádobu vystelieme tak, aby aj na okrajoch ostalo dosť fólie na zabalenie dezertu.

Vždy piškót namočíme z jednej strany do sirupu a suchou stranou položíme na dno pekáča. Takto obložíme celé dno - miesto pečeného korpusu.

Na piškóty natrieme asi tretinu krému, poukladáme naň ovocie a dlaňou zatlačíme do krému. Na ovocie teraz nanesieme znovu krém (trochu si necháme na vrch). Na krém pokladáme ďalšie namočené piškóty a tiež ich dlaňou poriadne zatlačíme.

Na vrchné piškóty natrieme zbytok krému. Fóliu najskôr z dvoch protiľahlých strán podvihneme a preložíme a potom to isté urobíme na druhých stranách. Tým dezert spevníme a zabalíme.

Nádobu vložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť. Potom dezert s fóliou celý vytiahneme z nádoby, rozbalíme a nakrájame ako hocijaký koláč.

Komentáre

Žirafka ~ 11. august 2014 - 14:00

Přesně takový nepečený dezert jsem jedla včera na návštěvě u tchyně a tchána v Čechách :-) Jen byl plný borůvek, jahod a místo pomazánkového másla tchyně použila mascarpone ( i když myslím si,že možná je lepší to pomazánk.máslo, mascarpone je hodně tučné) Ona ale tvrdila,že ho tam dala právě proto,aby zákusek lépe držel tvar. Vidím ale k mé radosti,že to jde i bez něj. Určitě vyzkouším ......

0

Nelisa ~ 20. júl 2015 - 10:44

vyskúšané. v tomto horúcom letnom počasí veľmi vďačný dezert. nebudúce dám trochu menej cukru, lebo ovocie aj sirup sú sladké.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj