Zavárané huby

emko ~ 28. jún 2020 - 10:19

Pár pohárikov sa vždy oplatí zavariť. Kto teda má šťastie a nejaké huby aj nájde :)

Rozpis surovín v recepte je na kilo húb. Zaváram väčšinou mix suchohríbov, kuriatok a dubákov.

Suroviny
250
ml
80
ml
2
PL
1/2
KL

Z uvedených surovín prevaríme asi 5 minút nálev. Huby nakrájame, ak sú malinké, necháme ich celé. Do hrnca dáme zovrieť väčšie množstvo osolenej vody a vložíme do nej huby. Povaríme jednu minútu, vodu zlejeme a huby prepláchneme.

Do čistých pohárov dáme na dno pár lupienkov cibule. Môžeme dať aj feferónku ak máme radi pikantné. Poháre naplníme hubami a zalejeme studeným nálevom. Dbáme na to, aby bol nálev všade. Medzi huby strčíme príborový nožík, aby sa nálev naozaj dostal všade a ešte dolejeme.

Zaviečkujeme a sterilizujeme pri 90 stupňoch asi 20 minút. Na druhý deň sterilizáciu zopakujeme.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj