Bryndzové pagáče

A zase jeden recept na naše obľúbené pagáče, tentokrát bryndzové.
Ak sa vám podarí zohnať fajnovú čerstvú bryndzu, skúste okrem halušiek aj tieto bryndzové pagáče.
Recept je jednoduchý. Kysnuté cesto ako obvykle, len do bryndzových pagáčov pridávame do cesta v šupke uvarené na jemno nastrúhané zemiaky. Je dobré uvariť asi tri zemiaky. Jeden dáme do cesta a ďalšie dva idú do bryndzovej plnky. Zemiaky dávame, aby plnka netiekla a pagáče sú po upečení v strede vláčne a jemné, no zvrchu krásne chrumkavé.
Výborné sú aj zemiakové pagáče, oškvarkové pagáče a syrové pagáče.
Alebo vyskúšajte pagáče kváskové :)
A tu výber ďalších slaných chuťoviek. :-)
Cesto: |
||
300 |
ml | mlieko |
100 |
ml | olej |
2 |
ks | vaječný žĺtok |
300 |
g | múka hladká |
200 |
g | múka polohrubá |
100-150 |
g | zemiaky varené v šupkách |
1 |
KL | soľ |
1 |
KL | cukor |
20 |
g | droždie čerstvé |
Plnka: |
||
250 |
g | bryndza |
200 |
g | zemiaky varené v šupkách |
1/2 |
KL | rasca celá |
2 |
ks | vajce |
Ostatné: |
||
vajce | ||
soľ |
Komentáre
mavy
24.02.2014 - 10:03
Zuzliak
10.01.2015 - 13:00
cereskova
01.06.2015 - 22:20
bobozh
03.08.2015 - 21:42
Darina
06.01.2017 - 20:40
emko
09.01.2017 - 14:10
Želka
26.08.2017 - 11:14
emko
28.08.2017 - 12:56