Pri smažení cuketových placiek je dôležitá konzistencia cesta, aby sa nelepili, netrhali a pekne držali pokope, pričom budú na okrajoch pekne chrumkavé a zároveň mäkké.
Ja som si zvykla do cuketových placiek pridať aj trošku zemiakov, zdá sa mi to chutnejšie, čo však nie je podmienkou. Môžete ich vynechať a v tom množstve dať cuketu.
Ak máte mladú cuketu, strúhajte ju aj so šupkou. Je ľahko stráviteľná a tiež cesto pekne zafarbí. Ja som dnes použila mladú žltú cuketu.

Cuketové placky

Cuketu nastrúhame aj so šupkou na hrubšie slzičky, zemiaky na jemné. Ak zelenina pustí po chvíli veľa vody, trochu ju zlejte, ale niečo necháme na namočenie vločiek, ktoré pridáme. Pridáme tiež škrob a vajíčka. Škrob môžete použiť aj zemiakový. Ochutíme rozotretým cesnakom (asi 4 strúčiky), osolíme. Pridáme mleté čierne korenie a majoránku, rozmrvenú v dlaniach. Všetko zamiešame a necháme chvíľku odstáť, aby sa hmota spojila. Podľa potreby dohustíme ovsenými vločkami.

Na panvici rozpálime olej a malou naberačkou robíme kôpky, ktoré roztiahneme na tenko a vysmážame z jednej strany. Oheň ale už trošku stíšime, aby nám okraje neprihoreli.

Lopatkou podoberieme, placku otočíme a vysmažíme aj z druhej strany.

Hotové cuketové placky ukladáme na papierové utierky, aby stiekli od prebytočného tuku. Smažiť sa dajú aj v rúre na papieri na pečenie bez oleja, ale podľa mňa to nie je ono :-)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Anaku
~ 18.08.2015 - 13:27

Dnes som robila na obed, vyborne. Vcera som robila podla vas tarhonu a konecne bola podla mojich predstav. Dakujem za receptiky.☺