- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Pri smažení cuketových placiek je dôležitá konzistencia cesta, aby sa nelepili, netrhali a pekne držali pokope, pričom budú na okrajoch pekne chrumkavé a zároveň mäkké.
Ja som si zvykla do cuketových placiek pridať aj trošku zemiakov, zdá sa mi to chutnejšie, čo však nie je podmienkou. Môžete ich vynechať a v tom množstve dať cuketu.
Ak máte mladú cuketu, strúhajte ju aj so šupkou. Je ľahko stráviteľná a tiež cesto pekne zafarbí. Ja som dnes použila mladú žltú cuketu.
Cuketu nastrúhame aj so šupkou na hrubšie slzičky, zemiaky na jemné. Ak zelenina pustí po chvíli veľa vody, trochu ju zlejte, ale niečo necháme na namočenie vločiek, ktoré pridáme. Pridáme tiež škrob a vajíčka. Škrob môžete použiť aj zemiakový. Ochutíme rozotretým cesnakom (asi 4 strúčiky), osolíme. Pridáme mleté čierne korenie a majoránku, rozmrvenú v dlaniach. Všetko zamiešame a necháme chvíľku odstáť, aby sa hmota spojila. Podľa potreby dohustíme ovsenými vločkami.
Komentáre
Anaku ~ 18. august 2015 - 3:27
Dnes som robila na obed, vyborne. Vcera som robila podla vas tarhonu a konecne bola podla mojich predstav. Dakujem za receptiky.☺