- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
A zase jeden recept na naše obľúbené pagáče, tentokrát bryndzové.
Ak sa vám podarí zohnať fajnovú čerstvú bryndzu, skúste okrem halušiek aj tieto bryndzové pagáče.
Recept je jednoduchý. Kysnuté cesto ako obvykle, len do bryndzových pagáčov pridávame do cesta v šupke uvarené na jemno nastrúhané zemiaky. Je dobré uvariť asi tri zemiaky. Jeden dáme do cesta a ďalšie dva idú do bryndzovej plnky. Zemiaky dávame, aby plnka netiekla a pagáče sú po upečení v strede vláčne a jemné, no zvrchu krásne chrumkavé.
Výborné sú aj zemiakové pagáče, oškvarkové pagáče a syrové pagáče.
Alebo vyskúšajte pagáče kváskové :)
A tu výber ďalších slaných chuťoviek. :-)
Suroviny
Cesto:
Plnka:
Ostatné:
Kategórie
Sezóna
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Želka ~ 26. august 2017 - 13:14
Pagaciky su uzasne! Zozala som s nimi uspech. Na rodinnom stretnuti doslova zmizli zo stola.
emko ~ 28. august 2017 - 14:56
In reply to Pagaciky su uzasne! Zozala by Želka
Pagáče sú na rodinné stretnutia ideál. Tiež u nás zmiznú hneď prvé :)
Ďakujem za fotku :)
Darina ~ 6. január 2017 - 9:40
Vinikajúce, super pagáčiky, veľmi dobre spracovaný recept, ako každý Váš.Ešte sa mi takéto dobré nikdy nepodarili.Rýchlo som fotila kým ešte bolo čo 😉.
emko ~ 9. január 2017 - 3:10
In reply to Vinikajúce, super pagáčiky, by Darina
Krásne, vďaka za foto :)
bobozh ~ 3. august 2015 - 11:42
Zdravím já dělám pagáče škvarkové jsou výborné k vínečku.
cereskova ~ 1. jún 2015 - 12:20
robila som tento vikend podla blogu delikatesy, ale vas sa mi viac paci vyzeraju byt nadychanejsie,to bude tym viac nasobnym kysnutim,urcite vyskusam:)
Zuzliak ~ 10. január 2015 - 2:00
Toto pouzijem uz buducu nedelu na stretnuti ;) Vdaka za rcp:)
mavy ~ 24. február 2014 - 11:03
dokonalé,a na poslednom obrázku to zátišie s bylinkami je perfektné.