Caprese s balzamikovým kaviárom

emko ~ 2. jún 2013 - 7:09

Na vyskúšanie tohoto receptu som sa strašne tešila a veru sme sa pri tom zabavili celá rodina. Veľká vďaka za inšpiráciu.

Olivový olej (asi pol litra) necháme poriadne vychladiť približne 30 minút v mrazničke. Balzamikový ocot, do ktorého vmiešame agar agar, zohrievame za stáleho miešania. Prevaríme a necháme vychladnúť na asi 50 stupňov Celsia. Tekutinu naberieme do injekčnej striekačky a kvapkáme postupne do vychladeného oleja.

Sformované guličky vyberieme a premyjeme v miske so studenou vodou.

Na tanier dame mozzarellu, paradajky, bazalku a posypeme balzamikovým kaviárom.

Komentáre

remperitka ~ 31. júl 2013 - 11:59

wow wow wow toto musim vyskusat !!! kde kupim agar ? ked som robila v labaku tak sme ho tam mali vsade ale v beznom zivote kde ...

0

emko ~ 1. august 2013 - 9:48

In reply to by remperitka

ty kde si robila v labaku ? :)
Ja som tiez volakedy varievala agarove gely na DNA elektroforezu kazdy den :))

No ale tento agar kupujem v obchodoch so zdravou vyzivou, alebo po nete sa da objednat
Inak to kludne urobis aj so zelatiny, ak sa ti nechce zhanat

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj