Toto jedlo je hotové za pár minút. Zaženie hlad a výborne čerstvo chutí. Krevety sú jemne pikantno-sladké a štavnaté, víno s maslom vytvoria parádnu omáčku v ktorej stale cítiť chrumkavý skaramelizovaný cesnak, rukola chuť krásne vykompenzuje a citrónová kôra všetko rozvoní do maxima. Ideálne podávať s kyslou smotanou.

Krevetovo-rukolový šalát

Suroviny

 

8

ks krevety

8

ks paradajky - rajčiny cherry

1

hrsť rukola

1

PL olej kokosový

1/4

KL korenie kari

1

KL cukor trstinový

1

strúčik cesnak

100

ml víno biele

1

PL maslo

1

ks citrón
štipka soľ

Čerstvé krevety očistíme - zbavíme hlavy a črievka.

Na tenké plátky nakrájaný cesnak necháme orestovať s trstinovým cukrom a kari korením. Len krátko a prudko, stačí minutka. Hneď potom pridáme krevety a ďalej prudko restujeme a obraciame. Po asi 5 minutách pridáme maslo, rajčiny, zamiešame, posolíme a podlejeme vínom. Môžeme stíšiť plameň a nechať ešte pár minút prebublať.

Na tanier naložíme rukolu, pridáme krevety a zalejeme zredukovanou omáčkou. Ešte pár kvapiek citrónu a nastrúhať citrónovu kôru a tramtadidá, hotovo :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa