Krevetovo-rukolový šalát

emko ~ 18. júl 2015 - 11:32

Toto jedlo je hotové za pár minút. Zaženie hlad a výborne čerstvo chutí. Krevety sú jemne pikantno-sladké a štavnaté, víno s maslom vytvoria parádnu omáčku v ktorej stale cítiť chrumkavý skaramelizovaný cesnak, rukola chuť krásne vykompenzuje a citrónová kôra všetko rozvoní do maxima. Ideálne podávať s kyslou smotanou.

Suroviny
8
ks
1
hrsť
1/4
KL
1
strúčik
100
ml
1
PL
1
ks
 
štipka

Čerstvé krevety očistíme - zbavíme hlavy a črievka.

Na tenké plátky nakrájaný cesnak necháme orestovať s trstinovým cukrom a kari korením. Len krátko a prudko, stačí minutka. Hneď potom pridáme krevety a ďalej prudko restujeme a obraciame. Po asi 5 minutách pridáme maslo, rajčiny, zamiešame, posolíme a podlejeme vínom. Môžeme stíšiť plameň a nechať ešte pár minút prebublať.

Na tanier naložíme rukolu, pridáme krevety a zalejeme zredukovanou omáčkou. Ešte pár kvapiek citrónu a nastrúhať citrónovu kôru a tramtadidá, hotovo :)

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj