Syrečky v bramboráčku

emko ~ 7. september 2014 - 7:34

Výborná chuťovka k pivu. Tieto bramboráčky pripravujú v niektorých českých hospúdkách.
Chuť tvarůžkov - syrečkov, alebo tvarglí je "jedinečná" :) Niekomu možno príliš smrdia, ale zase sú celkom zdravé. A takéto roztekajúce sa v zemiakovej placičke svoj typický nádych stratia. Ostane iba lahodná chuť.

Suroviny
Sezóna

Tri veľké zemiaky očistíme a nastrúhame nie celkom na jemno. Prebytočnú vodu zlejeme. Očistenú cibuľu tiež nastrúhame a pridáme do misky k zemiakom. Rozklepneme vajce, ochutíme soľou, korením, majoránkou. Pridáme rozotretý cesnak a zahustíme hladkou múkou. Cestíčko musí byť husté, lebo po chvíli začne rednúť. To už musíme vysmážať, takže ho pripravujem tesne pred vysmážaním.

Do lievancovej panvice dáme do každej jamky lyžicu oleja. Olej na panvici ohrejeme a do jamiek dáme väčšiu kôpku cesta. Olej nesmie byť príliš horúci, aby sa cesto nespálilo. Smažíme na strednom stupni. Keď sa začne odspodu cesto smažiť, do stredu položíme jeden tvarůžek a prstom ho zatlačíme, koľko sa dá.

Kolieska so syrom celé prekryjeme vrstvou cesta a dbáme na to, aby boli aj boky prekryté. Syrové lievančeky obrátime a vysmažíme aj z druhej strany.

Ihneď podávame ako chuťovku k pivu. Po rozkrojení syr krásne vytečie, to je na tom to najlepšie :-)

Komentáre

kimlo ~ 8. september 2014 - 3:55

Mňam, zbožňujem syrečky... ako dlho potom treba vetrať byt? :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj