- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Výborná chuťovka k pivu. Tieto bramboráčky pripravujú v niektorých českých hospúdkách.
Chuť tvarůžkov - syrečkov, alebo tvarglí je "jedinečná" :) Niekomu možno príliš smrdia, ale zase sú celkom zdravé. A takéto roztekajúce sa v zemiakovej placičke svoj typický nádych stratia. Ostane iba lahodná chuť.
Tri veľké zemiaky očistíme a nastrúhame nie celkom na jemno. Prebytočnú vodu zlejeme. Očistenú cibuľu tiež nastrúhame a pridáme do misky k zemiakom. Rozklepneme vajce, ochutíme soľou, korením, majoránkou. Pridáme rozotretý cesnak a zahustíme hladkou múkou. Cestíčko musí byť husté, lebo po chvíli začne rednúť. To už musíme vysmážať, takže ho pripravujem tesne pred vysmážaním.
Do lievancovej panvice dáme do každej jamky lyžicu oleja. Olej na panvici ohrejeme a do jamiek dáme väčšiu kôpku cesta. Olej nesmie byť príliš horúci, aby sa cesto nespálilo. Smažíme na strednom stupni. Keď sa začne odspodu cesto smažiť, do stredu položíme jeden tvarůžek a prstom ho zatlačíme, koľko sa dá.
Komentáre
kimlo ~ 8. september 2014 - 3:55
Mňam, zbožňujem syrečky... ako dlho potom treba vetrať byt? :-)
Tana ~ 8. september 2014 - 5:11
In reply to Mňam, zbožňujem syrečky... by kimlo
Si predstav, že tie dnešné už tak "nevoňajú" ako kedysi :-) Nebolo to cítiť skoro vôbec, mám digestor a nevadí mi to :-)