Paštéta z kuracej pečene

emko ~ 1. september 2013 - 10:15

Lahodná jemná paštéta z kuracej pečene. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za ochutnanie. Pripravujem ju vždy, keď mám masť a výpek z domácej kačice, dokúpim pečeň a paštéta je za chvíľku hotová. Nerobím toho nikdy veľa, len z pol kila pečene na pochutenie, nesterilizujem.

Sezóna

Do pekáčika dáme umytú, očistenú kuraciu pečeň a kačaciu masť (asi 200 g). Môžete použiť aj husiu. Čistú masť (100 g) si odložíme na zaliatie pečene.

Pečeň nesolíme, lebo výpek je zvyčajne slaný dosť. Pridáme lupienky cibule a šťavu z pomaranča. Namiesto pomaranča môžeme dať aj koňak. Pekáčik vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a upečieme.

Ešte teplý obsah pekáčiku rozmixujeme aj so šťavou a primiešame čerstvý tymián a lyžicu brusnicového kompótu. Podľa potreby dosolíme a ochutíme korením.

Prelejeme do misiek, asi 2 cm pod okraj a necháme troška stuhnúť. Potom na vrch paštéty nalejeme rozpustenú masť, necháme stuhnúť a dáme do chladničky. Masť paštétu zakonzervuje a vydrží aj týždeň.

Druhú várku paštéty môžeme ochutiť muškátovým orieškom, bazalkou a javorovým sirupom.

Komentáre

nyja ~ 27. február 2015 - 6:59

Nabudúce vyskúšam aj paštétu. Ja robievam takú so šľahačkovou smotanou a vajcami, ale rada skúsim túto novinku pre mňa. Verím, že s pomarančom bude ok :-)

0

Tinula ~ 15. január 2014 - 8:57

Vyborna pasteta ako aj ostatne recepty, uz som ich par vyskusala a ziaden este nesklamal...:-)

0

Rutto ~ 1. september 2013 - 11:00

..vyborne moja tato je zas ina jak ta moja - fakt som ju dlho nerobil - mal by som veru :)

0

Babetta ~ 1. september 2013 - 5:11

Zatím si ukládám zajímavé recepty do oblíbených, ale nevím, jak a kde si je mohu znovu prohlédnout, případně vyzkoušet. Předem děkuji za radu...

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj