- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Lahodná jemná paštéta z kuracej pečene. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za ochutnanie. Pripravujem ju vždy, keď mám masť a výpek z domácej kačice, dokúpim pečeň a paštéta je za chvíľku hotová. Nerobím toho nikdy veľa, len z pol kila pečene na pochutenie, nesterilizujem.
Suroviny
Kategórie
Sezóna
Do pekáčika dáme umytú, očistenú kuraciu pečeň a kačaciu masť (asi 200 g). Môžete použiť aj husiu. Čistú masť (100 g) si odložíme na zaliatie pečene.
Pečeň nesolíme, lebo výpek je zvyčajne slaný dosť. Pridáme lupienky cibule a šťavu z pomaranča. Namiesto pomaranča môžeme dať aj koňak. Pekáčik vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a upečieme.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
nyja ~ 27. február 2015 - 6:59
Nabudúce vyskúšam aj paštétu. Ja robievam takú so šľahačkovou smotanou a vajcami, ale rada skúsim túto novinku pre mňa. Verím, že s pomarančom bude ok :-)
Tinula ~ 15. január 2014 - 8:57
Vyborna pasteta ako aj ostatne recepty, uz som ich par vyskusala a ziaden este nesklamal...:-)
Rutto ~ 1. september 2013 - 11:00
..vyborne moja tato je zas ina jak ta moja - fakt som ju dlho nerobil - mal by som veru :)
Babetta ~ 1. september 2013 - 5:11
Zatím si ukládám zajímavé recepty do oblíbených, ale nevím, jak a kde si je mohu znovu prohlédnout, případně vyzkoušet. Předem děkuji za radu...