Lahodná jemná paštéta z kuracej pečene. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za ochutnanie. Pripravujem ju vždy, keď mám masť a výpek z domácej kačice, dokúpim pečeň a paštéta je za chvíľku hotová. Nerobím toho nikdy veľa, len z pol kila pečene na pochutenie, nesterilizujem.

Paštéta z kuracej pečene

Do pekáčika dáme umytú, očistenú kuraciu pečeň a kačaciu masť (asi 200 g). Môžete použiť aj husiu. Čistú masť (100 g) si odložíme na zaliatie pečene.

Pečeň nesolíme, lebo výpek je zvyčajne slaný dosť. Pridáme lupienky cibule a šťavu z pomaranča. Namiesto pomaranča môžeme dať aj koňak. Pekáčik vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a upečieme.

Ešte teplý obsah pekáčiku rozmixujeme aj so šťavou a primiešame čerstvý tymián a lyžicu brusnicového kompótu. Podľa potreby dosolíme a ochutíme korením.

Prelejeme do misiek, asi 2 cm pod okraj a necháme troška stuhnúť. Potom na vrch paštéty nalejeme rozpustenú masť, necháme stuhnúť a dáme do chladničky. Masť paštétu zakonzervuje a vydrží aj týždeň.

Druhú várku paštéty môžeme ochutiť muškátovým orieškom, bazalkou a javorovým sirupom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Babetta
~ 01.09.2013 - 15:11
Zatím si ukládám zajímavé recepty do oblíbených, ale nevím, jak a kde si je mohu znovu prohlédnout, případně vyzkoušet. Předem děkuji za radu...
Zobraziť profil Rutto
~ 01.09.2013 - 21:00
..vyborne moja tato je zas ina jak ta moja - fakt som ju dlho nerobil - mal by som veru :)
Zobraziť profil Tinula
~ 15.01.2014 - 07:57
Vyborna pasteta ako aj ostatne recepty, uz som ich par vyskusala a ziaden este nesklamal...:-)
Zobraziť profil nyja
~ 27.02.2015 - 17:59
Nabudúce vyskúšam aj paštétu. Ja robievam takú so šľahačkovou smotanou a vajcami, ale rada skúsim túto novinku pre mňa. Verím, že s pomarančom bude ok :-)