Veľmi rýchlo pripravené čerstvé pečivo. Cesta sa netreba báť, pretože sa s ním krásne pracuje a vydarí sa aj začiatočníkom. Do hodiny je upečené. Pečivo vonia po rozmaríne a parmezán mu dodá šmrnc. Výborne sa hodí k vínu alebo ako príloha k polievkam. Múku je možné použiť iba obyčajnú hladkú. Ja som ale pridala trochu špaldovej, aby sa zvýšila nutričná hodnota.

Rozmarínové pečivo

V miske spolu zamiešame múky, vlažné mlieko, soľ, cukor, droždie a olej. Na doske vypracujeme cesto, kým sa nelepí. Stačí 5 minút, s cestom sa pracuje ľahko. Odložíme ho bokom a zatiaľ si pripravíme plnku.

Rozmarín a cesnak nasekáme na drobné kúsky.

Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme ho olejom a rozmarínom s cesnakom. Okraje necháme asi 1 cm voľné. Navrch postrúhame parmezán.

Obdĺžnik rozdelíme v strede na 2 časti a každú stočíme od stredu k bokom, čím vytvoríme 2 roládky.

Každú roládku rozkrojíme na menšie časti. Veľkosť záleží od vkusu. Môžete urobiť menšie či väčšie, len prispôsbte čas pečenia. Ak každú rozdelíte na 8 častí, tak sa týchto 16 kúskov bude piecť cca 20 minút.

Kolieska preložíme na dva plechy, aby bol medzi nimi priestor a necháme ešte 15 minút podkysnúť. Pred pečením môžeme ešte posypať kryštálmi soli. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov a pečieme oba plechy naraz, do zlatista.

Hneď po upečení je fajn postriekať pečivo olivovým olejom. A môžeme podávať :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Evča
~ 27.09.2015 - 18:13
No emko,poviem Ti..to nema chybu..prave som ich dopiekla...úúúúžasnééé..taketo dobroty,čo tu ponúkaš... bez komentara....spaldovu muku možem velmi, v mojej kuchyni je na prvom mieste aj s olivovym olejom...dik za receptik
Zobraziť profil emko
~ 28.09.2015 - 13:17
tak to mame podobne a dakujem! :) ja ich niekedy robim aj komplet zo spaldovej muky, vobec to nevadi ak je hladka celozrnna..