- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Holúbky sú známe pod rôznymi názvami a v rôznom prevedení nielen v slovenských regiónoch, ale aj v severných a južných okolitých krajinách. Toto je spôsob, ako holúbky - plnené kapustné listy, pripravovala moja mamka. Holúbky sa u nás podávali s varenými zemiakmi a maminka ho varila v tom najväčšom hrnci, aký sme doma mali.
Suroviny
Na kapuste odkrojíme spodnú časť a celú hlávku ponoríme do hrnca s vriacou vodou. Necháme povariť, aby listy zmäkli. Povarenú kapustu vyberieme a oberieme z nej vrchné listy, ktoré použijeme na balenie. Zbytok kapusty necháme vychladnúť a odložíme do chladu na iné použitie. Tých listov treba asi len 12.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
snakan ~ 23. máj 2023 - 8:58
Varievam to a len tak zo zvedavosti som zašiel na diskusiu a tu že vraj nebolo použité vajíčko v texte ...
no ja som našiel ešte jedno, sladká paprika nie je spomenutá a ja ju dávam do mäsa ...
kvetinka ~ 13. júl 2017 - 8:59
V recepte nevidím využitie vajíčka, dáva sa k mletému mäsku na začiatku? Ďakujem za odpoveď :)
emko ~ 14. júl 2017 - 7:54
In reply to V recepte nevidím využitie by kvetinka
Áno, ďakujem za upozornenie, idem hneď opraviť v texte :)
Babetta ~ 24. september 2013 - 12:49
Dala bych si!!!