Táto dusená hovädzinka na víne sa podáva s čerstvou cestovinou, posypaná strúhaným syrom. Je to naozaj lahôdka, prevoňaná čerstvými bylinkami. Mäso je šťavnaté a omáčka chuťovo intenzívna. Toto jedlo sa síce pripravuje dlhšie, ale o to viac stojí za to :)

Milánske hovädzie rezne

Hovädzie mäso nakrájame na hrubšie rezne.

Len zľahka ich obalíme v múke a prudko orestujeme na dvoch lyžiciach oleja.Jedlo pripravujeme v hlbšej panvici s pokrievkou. Opečené rezne vyberieme a na chvíľku odložíme. Na výpeku z mäsa orestujeme na lupienky nakrájanú cibuľu a keď je cibuľa sklovitá, pridáme orestovať rozpučené kúsky cesnaku.

Mäso vložíme nazad do panvice, pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme a posypeme trochou korenia. Paradajkový pretlak rozriedime časťou vývaru a mäso podlejeme. Zakryjeme pokrievkou a pomaličky dusíme asi 1 a 1/2 hodiny, pričom podlievame po častiach vývarom. Potom prilejeme víno a rezne už odokryté dovaríme do mäkka ešte asi 20 minút, aby sa víno odparilo a omáčka sa trochu zredukovala.

Mäso vyberieme a zasa na chvíľku odložíme. Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme medom a zjemníme maslom. Mäso vrátime do omáčky.

Podávame s čerstvo uvarenou cestovinou, strúhaným syrom a posypané nasekanými čerstvými bylinkami.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil kamilka
~ 27.09.2013 - 19:25
Prezentacia je prekrasna a urcite je to velmi chutne. Rozmyslam ako nedelny obed, mnam, mnam...
Zobraziť profil Táňa
~ 28.09.2013 - 08:41
Vyskúšaj, neobanuješ :-)
Zobraziť profil Cucka
~ 19.12.2013 - 13:56
Ahojte, chcelA by som sa so vsetkymi milovnikmi tohto receptu podelit o jeden poznatok. Nikdy nezamienajte cestovinovu prilohu za nieco ine. uplne to spacka chut tohto vyboreho maska :)
Zobraziť profil elysa
~ 18.05.2014 - 13:45
Posielam chutný pozdrav z upršaného Slovenska... Túto dobrotu podľa Tvojho receptu som dnes pripravila na obed, keď som videla to množstvo medu, zľakla som sa, ale Tvojim receptom verím, dala som podľa predpisu a omáčka bola famózna, chutilo nám veľmi... A skvelo to vyzerá aj na tanieri- obed ako od šéfkuchára :)
Zobraziť profil Táňa
~ 18.05.2014 - 14:31
Ďakujem elysa, je to jeden z mojich naj receptov a verím, že vám aj chutilo :-)
Zobraziť profil ecstasy
~ 19.02.2015 - 17:35
Dnes som varil toto skvelé jedlo. Zahada je, preco mam omacku hnedu a nie cervenu (a to som pridal viac ako deklarovanych 80g pretlaku). Kazdopadne, je to naozaj výborné :)
Zobraziť profil labus
~ 21.08.2016 - 14:26
Dobrý deň, dnes po dlhšej dobre u nás kralovali Vaše Milánske rezne , sú skvelé
Zobraziť profil emko
~ 21.08.2016 - 21:03
Krasa, vďaka za fotku :)
Zobraziť profil helca103
~ 17.01.2017 - 14:06
Aj u nás sú obľúbené a raz za čas ich veľmi rada urobím. Chutia úžasne a už som ich skúšala aj s knedľou. Fotené večer, takže fotka je skreslená, inak je farba jedla oveľa krajšia.
Zobraziť profil dubak
~ 22.10.2017 - 16:24
Ďakujem za super recept, ohodnotené synom , 11 z 10 :o)
Zobraziť profil emko
~ 23.10.2017 - 13:42
Tak tomu už sa vraví pochvala, super :)
Zobraziť profil lucia253
~ 01.06.2019 - 20:52
Toto je najvacsia bomba, aku som kedy varila a jedla. Neverila som, ze tie chute rozne sa spoja, a spojili, do michelinskeho zazitku ! Dakujem
Zobraziť profil emko
~ 11.06.2019 - 10:55
Tak paráda :)