Milánske hovädzie rezne

emko ~ 14. august 2016 - 12:25

Táto dusená hovädzinka na víne sa podáva s čerstvou cestovinou, posypaná strúhaným syrom. Je to naozaj lahôdka, prevoňaná čerstvými bylinkami. Mäso je šťavnaté a omáčka chuťovo intenzívna. Toto jedlo sa síce pripravuje dlhšie, ale o to viac stojí za to :)

Hovädzie mäso nakrájame na hrubšie rezne.

Len zľahka ich obalíme v múke a prudko orestujeme na dvoch lyžiciach oleja.Jedlo pripravujeme v hlbšej panvici s pokrievkou. Opečené rezne vyberieme a na chvíľku odložíme. Na výpeku z mäsa orestujeme na lupienky nakrájanú cibuľu a keď je cibuľa sklovitá, pridáme orestovať rozpučené kúsky cesnaku.

Mäso vložíme nazad do panvice, pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme a posypeme trochou korenia. Paradajkový pretlak rozriedime časťou vývaru a mäso podlejeme. Zakryjeme pokrievkou a pomaličky dusíme asi 1 a 1/2 hodiny, pričom podlievame po častiach vývarom. Potom prilejeme víno a rezne už odokryté dovaríme do mäkka ešte asi 20 minút, aby sa víno odparilo a omáčka sa trochu zredukovala.

Mäso vyberieme a zasa na chvíľku odložíme. Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme medom a zjemníme maslom. Mäso vrátime do omáčky.

Podávame s čerstvo uvarenou cestovinou, strúhaným syrom a posypané nasekanými čerstvými bylinkami.

Komentáre

route318 ~ 4. december 2020 - 5:48

Ahojte,prave sa pracuje na tomto skvelom receptíku.

0

lucia253 ~ 1. jún 2019 - 10:52

Toto je najvacsia bomba, aku som kedy varila a jedla. Neverila som, ze tie chute rozne sa spoja, a spojili, do michelinskeho zazitku ! Dakujem

0

dubak ~ 22. október 2017 - 6:24

Ďakujem za super recept, ohodnotené synom , 11 z 10 :o)

0

helca103 ~ 17. január 2017 - 3:06

Aj u nás sú obľúbené a raz za čas ich veľmi rada urobím. Chutia úžasne a už som ich skúšala aj s knedľou. Fotené večer, takže fotka je skreslená, inak je farba jedla oveľa krajšia.

0

labus ~ 21. august 2016 - 4:26

Dobrý deň, dnes po dlhšej dobre u nás kralovali Vaše Milánske rezne , sú skvelé

0

ecstasy ~ 19. február 2015 - 6:35

Dnes som varil toto skvelé jedlo. Zahada je, preco mam omacku hnedu a nie cervenu (a to som pridal viac ako deklarovanych 80g pretlaku). Kazdopadne, je to naozaj výborné :)

0

elysa ~ 18. máj 2014 - 3:45

Posielam chutný pozdrav z upršaného Slovenska... Túto dobrotu podľa Tvojho receptu som dnes pripravila na obed, keď som videla to množstvo medu, zľakla som sa, ale Tvojim receptom verím, dala som podľa predpisu a omáčka bola famózna, chutilo nám veľmi... A skvelo to vyzerá aj na tanieri- obed ako od šéfkuchára :)

0

Cucka ~ 19. december 2013 - 2:56

Ahojte, chcelA by som sa so vsetkymi milovnikmi tohto receptu podelit o jeden poznatok. Nikdy nezamienajte cestovinovu prilohu za nieco ine. uplne to spacka chut tohto vyboreho maska :)

0

kamilka ~ 27. september 2013 - 9:25

Prezentacia je prekrasna a urcite je to velmi chutne. Rozmyslam ako nedelny obed, mnam, mnam...

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj