Pečené bravčové rebierka

Pečené rebierka je najlepšie grilovať vonku, ale môžeme ich pripraviť aj v rúre doma. Potom už len stačí chren, horčica, kyslá uhorka alebo čalamáda a samozrejme krajec domáceho voňavého chlebíka :)
2500 |
g | bravčové rebierka |
Moridlo: |
||
2000 |
ml | voda |
100 |
ml | ocot |
50 |
g | soľ |
3 |
ks | list bobkový |
5 |
g | korenie nové celé |
1 |
ks | cibuľa |
5 |
strúčik | cesnak |
Marináda: |
||
1 |
KL | soľ |
1 |
PL | med |
1 |
PL | kečup |
1 |
PL | olej |
1 |
PL | omáčka sójová |
4 |
strúčiky | cesnak |
2 |
PL | šťava citrónová |
1 |
KL | lekvár slivkový |
Rebierka vyberieme z vody na plech a poriadne do nich (do horúcich) povtierame pripravenú marinádu. Marinádu pripravíme z uvedených surovín. Takto pripravené rebierka dáme do chladničky aspoň na tri hodiny. Môžeme ich tam mať aj dva - tri dni.
Rebierka grilujeme vonku na drevenom uhlí, počas grilovania ich ešte zvyknem poprskávať pivom :) Ale dajú sa upiecť aj doma v rúre na plechu. Vtedy ich len uložíme na plech, nepodlievame ani nezakrývame, len upečieme dochumkava.
Komentáre
serpico
09.04.2014 - 10:22
Frezia
19.07.2014 - 10:22