Pečené bravčové rebierka

Pečené rebierka je najlepšie grilovať vonku, ale môžeme ich kľudne pripraviť aj doma v rúre. Naložené ich môžeme mať v chladničke pár dní, kým príde správny čas. Marináda dodá rebierkam bohatú chuť, pomalé pečenie šťavnatosť a chrumkavosť. Mäsíčko sa len tak rozpadá od kosti :)
Pečené rebrá sa hodia so šalátom coleslaw, alebo hanáckym a k tomu dobrý chlieb. Alebo sa k rebierkam hodí čerstvo nastrúhaný jabĺčkový chren, horčica, čalamáda no a hlavne dobrá nálada v dobrej spoločnosti. Namiesto marinády v tomto recepte môžeme použiť aj domácu BBQ marinádu.
2500 |
g | bravčové rebierka |
Moridlo: |
||
2000 |
ml | voda |
100 |
ml | ocot |
50 |
g | soľ |
3 |
ks | list bobkový |
5 |
g | korenie nové celé |
1 |
ks | cibuľa |
5 |
strúčik | cesnak |
Marináda: |
||
1 |
KL | soľ |
1 |
PL | med |
1 |
PL | pretlak paradajkový - rajčinový |
1 |
PL | olej |
1 |
PL | omáčka sójová |
4 |
strúčiky | cesnak |
2 |
PL | šťava citrónová |
1 |
KL | lekvár slivkový |
Rebierka vyberieme z vody na plech a poriadne do nich (do horúcich) povtierame marinádu, ktorú sme pripravili zmiešaním uvedených surovín. Dáme do chladničky aspoň na tri hodiny. Môžeme ich tam mať aj dva - tri dni.
Rebierka grilujeme vonku na drevenom uhlí, počas grilovania ich ešte môžeme poprskávať pivom :) Ale dajú sa upiecť aj doma v rúre na plechu. Vtedy ich len uložíme na plech, nepodlievame ani nezakrývame, len upečieme dochrumkava, na 170 stupňov asi 2 hodiny.
Komentáre
serpico
09.04.2014 - 10:22
Frezia
19.07.2014 - 10:22