Pečené rebierka je najlepšie grilovať vonku, ale môžeme ich pripraviť aj v rúre doma. Potom už len stačí chren, horčica, kyslá uhorka alebo čalamáda a samozrejme krajec domáceho voňavého chlebíka :)

Pečené bravčové rebierka

Suroviny

 

2500

g bravčové rebierka

Moridlo:

2000

ml voda

100

ml ocot

50

g soľ

3

ks list bobkový

5

g korenie nové celé

1

ks cibuľa

5

strúčik cesnak

Marináda:

1

KL soľ

1

PL med

1

PL kečup

1

PL olej

1

PL omáčka sójová

4

strúčiky cesnak

2

PL šťava citrónová

1

KL lekvár slivkový

Bravčové rebierka nakrájame na porcie a dáme do hrnca pomaly variť do moridla s uvedenými prísadami. Obvaríme ich len do polomäkka, aby sa rýchlejšie upiekli. Túto metódu využívame len vtedy, keď nechceme na rebierka dlho čakať. Budú tak šťavnaté a zvonka chrumkavé.

Rebierka vyberieme z vody na plech a poriadne do nich (do horúcich) povtierame pripravenú marinádu. Marinádu pripravíme z uvedených surovín. Takto pripravené rebierka dáme do chladničky aspoň na tri hodiny. Môžeme ich tam mať aj dva - tri dni.

Rebierka grilujeme vonku na drevenom uhlí, počas grilovania ich ešte zvyknem poprskávať pivom :) Ale dajú sa upiecť aj doma v rúre na plechu. Vtedy ich len uložíme na plech, nepodlievame ani nezakrývame, len upečieme dochumkava.

Grilované rebierka podávame s čerstvo nastrúhaných jabĺčkovým chrenom, horčicou, kyslou ľubovolnou prílohou, no hlavne s dobrou náladou v dobrej spoločnosti.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil serpico
~ 09.04.2014 - 10:22
...tie rebrá ani rebrami neboli...mäsiska kopec...a táto papa sa okamžite do prvej 10-ky v mojej hlave v šmakovaní dostala, či azda až do prvej 5-ky, je to niečo fantastické !!!!! a so šmykľavým sme to (a dávam 5, slovom päť výkrikov..či azda aj 6 ? )
Zobraziť profil Frezia
~ 19.07.2014 - 10:22
Vyzeraju nadherne! Idem ich urobit.