Segedínsky guláš

Segedínsky guláš je výborné jedlo pôvodom z Maďarska. V receptoch sa používa väčšinou bravčové pliecko, ale môžete použiť aj pekne prerastený bôčik. Chuť segedínskemu gulášu dáva ale hlavne kvasená kapusta. Treba použiť naozaj kvalitnú, najlepšie domácu. Pretože ak nebude chutná kapusta, nebude dobrý ani váš segedínsky guláš. A to by bola večná škoda.
Podávame s domácou knedľou.
Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)
1000 |
g | bravčové pliecko |
200 |
g | cibuľa |
100 |
ml | olej |
500 |
g | kapusta kvasená |
200 |
g | smotana na varenie |
200 |
g | zemiaky |
2 |
PL | pretlak paradajkový - rajčinový |
1 |
PL | paprika mletá sladká |
soľ |
Zemiak by mal segedínsky guláš dostatočne zahustiť. Ak je však predsa len riedky, zahustíme ho zásmažkou, alebo solamylom. Nakoniec zjemníme guláš smotanou. Použiť môžeme kyslú, ale aj sladkú. Záleží od toho, akú chuť má kapusta. Ak je viac kyslá, pridáme smotanu sladkú, ak je kyslá málo, pridáme smotanu kyslú.
Komentáre
Babetta
20.09.2013 - 11:30
svetlany40
13.10.2014 - 21:58
Vea
13.09.2016 - 00:10
emko
14.09.2016 - 09:52