Orechové podkovičky

emko ~ 28. november 2024 - 12:12

Niekto ich volá orechové podkovičky, iný zase vanilkové rohlíčky. Medzi vianočnými koláčikmi ale musia byť! :)
Toto je náš starý rodinný recept, na ktorom nie je čo pokaziť. Stačí spracovať pekné lesklé cesto a potom vytvarovať podkovičky a upiecť. Horúce sa potom obaľujú v cukre. Chuť týchto vanilkových rohlíčkov je fantastická, rozplývajú sa na jazyku.

Sezóna

Z uvedených surovín na doske spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme do druhého dňa v chladničke oddýchnuť.

Druhý deň ho vytiahneme aspoň o hodinu skôr z chladničky, aby zmäklo a vytvarujeme z neho podkovičky.

Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme do ružova.

 

Ešte teplé ich obalíme v mletom práškovom cukre, do ktorého sme vmiešali aj vanilkový cukor. Tieto podkovičky sú veľmi krehké, preto ich obaľujeme opatrne.

Komentáre

zuzi22 ~ 23. december 2020 - 12:18

Moje najobľúbenejšie, len s maslom a z hladkej múky. Tento rok sa veľmi podarili :-)

0

ogeletka ~ 7. december 2018 - 4:28

vanilkové rožky aj tento rok úplne úžasné. Ale prosím o radu. Každý rok urobím medvedie labky,po upečení sú mäkkučké,ale ked vychladnú stvrdnú. Čo robiť,aby boli mäkké??

0

hopajda ~ 19. december 2016 - 9:46

Najlepšie vanilkové rožky - orechové podkovičky!!! A pri obaľovaní sa ich zlomilo len tak akurát, aby bolo na ochutnanie.

0

svetlany40 ~ 4. december 2015 - 10:40

V kuchyni nadherne rozvoniava vanilka..... Rohlicky hned po vytiahnuti z rury boli velmi krehke , preto som po zlomeni jedneho rohlicka zvolila metodu posypania priamo na plechu a nasledne po vychladnuti som ich naaranzovala na tacku - potom sa mi uz nezlomil ani jeden . A ten zlomeny som si dopriala ku kavicke , ako sladku odmenu ☕️😀... veru dala by som si este jeden juuuuj

0

svetlany40 ~ 10. december 2015 - 3:25

In reply to by Tana

No , ved to ...... Ale staviam sa k sladkostiam zodpovedne a naozaj len jeden kusok denne ku kavicke - taka mila siesta . Preto napecene zamrazujem , kedze ani manzela nimi nechem precpavat , aby sa mi nezvacsil 😄Vona vanilky , skorice , anizu ...mi navodzuje caro Vianoc, tak peciem ako das . Prave tu na stranke snorim , do coho sa pustiiiim najblizsie 😄😊

0

Tana ~ 10. december 2015 - 6:57

In reply to by svetlany40

Ja som včera piekla orechové podkovičky - vanilkové rohlíčky a hneď prvý plech som spálila... zabudla som že pečiem :-) tak som to nechala, cesto vložila do chladničky a upiekla dnes. Deň blbec :-)

0

svetlany40 ~ 12. december 2015 - 2:10

In reply to by Tana

hi hi hi , to je tak , ked my zeny myslime na viac veci sucasne 😀
Tak napriklad ja dnes , ked som sa kochala krasou slnkom zaliateho horizontu a zrazu oriem ten cerstvo umelovytvoreny sneh nosikom . Zabudla som sa ...... ze lyzujem 😀😀

0

Angie ~ 21. december 2013 - 11:00

Dnes som upiekla tieto podkovičky a sú vynikajúce len teraz sa modlím nech mi do Vianoc aspoň zopár kúskov zostane:-) :-) :-) . Pokúsim sa sem vložiť aj foto dúfam,že sa mi to podarí ak nie tak nevadí podkovičky sú aj tak výborné.

0

Jana Gašparíková ~ 12. december 2013 - 4:07

môžem dať namiesto masla do cesta iný tuk, napr. heru alebo palmarín? zmeni sa tým chuť cesta? Ďakujem...

0

Rutto ~ 10. december 2013 - 2:35

..svata pravda - raz nam ich doma niekto zozral celu krabicu :) a mama musela 2 dni pred stedrym vecerom dopekat novu varku :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj