Baklažán je skvelá zelenina. Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a je skvelý pomocník pri chudnutí. V tomto recepte je veľmi jednoduchá príprava, ktorá zaberie doslova pár sekúnd. Potom s ním už len šup do rúry a za chvíľu je dobrota na svete. Môžete ho jesť samotný ako diétnu večeru, prípadne na záver posypať syrom. Tiež je skvelý ako príloha k mäsku.
Bylinky použite vaše obľúbené. K baklažánu sa hodia najmä tymián, oregáno a bazalka.

Pečený baklažán s cesnakom

Baklažán prekrojíme po dĺžke. Po celej dĺžke urobíme niekoľko zárezov opatrne tak, aby sme neprerezali šupku. Do týchto zárezov natlačíme plátky cesnaku. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky a potrieme olejom.

Dáme piecť nezakryté do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 45 minút. Záleží od veľkosti baklažánu.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Rutto
~ 25.09.2013 - 09:38
...toto je nenormalny šmakes ...diky za recepis 8)
Zobraziť profil helca103
~ 24.04.2014 - 19:52
baklažánu prichádzam na chuť len asi rok a tento recept ma úplne dostal. Je to dobrota, ktorú robím dosť často. Pre mňa patrí k TOP jedlám :-)
Zobraziť profil jerica
~ 28.07.2016 - 21:47
je to super rýchle, robievam, zvyknem ped dopečením posypať strúhaným syrom :-)