Baklažán ako zeleninu používam v kuchyni pomerne krátko, zato momentálne veľmi inteznívne. Skrátka, prepadla som jeho čaru a predpokladám, že po ochutnaní tohto úžasného receptu na pečený baklažán s cesnakom mi dáte za pravdu.

Pečený baklažán s cesnakom

Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá a nezaberie vám viac ako 10 minút. Baklažán prekrojíme po dĺžke a tiež po dĺžke urobíme minimálne štyri zárezy tak, aby sme neprerezali šupku naspodu. Do týchto zárezov natlačíme plátky cesnaku. Veľa cesnaku. Osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Môžete použiť olivový olej. Ale určite taký, ktorý je určený na tepelné spracovanie, nie na studenú kuchyňu. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 40-45 minút. Záleží od veľkosti baklažánu. Pekáčik nezakrývame. Nemusíme sa báť, baklažán nezhorí.

Podávame s bagetou, chlebom alebo ako prílohu k mäsu. Ja keď som ho prvý krát robila, zož... (pardon zjedla) som ho len tak nastojáka pri kuchynskej linke priamo z pekáčika. Dúfam, že ak pečený baklažán s cesnakom vyskúšate, bude vám chutiť minimálne ako mne.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Rutto
~ 25.09.2013 - 09:38

...toto je nenormalny šmakes
...diky za recepis
8)

Zobraziť profil EvA
~ 25.09.2013 - 17:42

:-)

Zobraziť profil helca103
~ 24.04.2014 - 19:52

baklažánu prichádzam na chuť len asi rok a tento recept ma úplne dostal. Je to dobrota, ktorú robím dosť často.
Pre mňa patrí k TOP jedlám :-)

Zobraziť profil jerica
~ 28.07.2016 - 21:47

je to super rýchle, robievam, zvyknem ped dopečením posypať strúhaným syrom :-)

Zobraziť profil orinka
~ 29.07.2016 - 07:39

Baklažán jsem včera koupila a recept by se mi velice hodil. Jenom jsem zvyklá, když ho pokrájím na plátky, předem posolit aby pustil tekutinu kterou slévám. Mám obavy, aby jen tak narychlo nebyl hořký. Musím to teda napřed solit a počkat, až se vypotí nebo to jde takhle rychle? Abych to nepokazila.Děkuju za radu.