Hráškovo-avokádový dip

emko ~ 7. jún 2016 - 5:05

Toto je jedno z jedál, ktoré vás parádne nakopne a po zjedení budete svietiť ako žiarovka! Ideálne je ho pripraviť z čerstvých hráškov a zrelého avokáda. Ešte ma napadlo: keď už, tak nech to má poriadne grády, zjemniť konzistenciu trochou zeleného čaju, ktorý som si pri príprave popíjala. Nakoniec posypať orestovanými slnečnicovými semienkami s tamari omáčkou na doplnenie bielkovín, minerálov a kvalitných aminokyselín. A malá zdravotná bomba je hotová.

Suroviny
Sezóna

Všetky suroviny, okrem slnečnicových semienok a tamari omáčky rozmixujeme. Je dôležité mať kvalitné zrelé avokádo. Ak ho nemáte, radšej použite namiesto neho viac olivového, alebo dyňového oleja.

Slnečnicové semienka orestujeme krátko na panvičke a dáme vychladnúť na tanierik. Polejeme tamari omáčkou, aby sa pekne obalili. Tým zlepšíme aj stráviteľnosť tejto dobrotky.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj