Grilovaná cuketka

emko ~ 24. júl 2018 - 11:47

Mladá grilovaná baby cuketka je veľkou pochuťkou! A dôkazom, že v jednoduchosti je krása :)

Cuketu stačí dobre dochutiť soľou, bylinkami a kvalitným olivovým olejom. Na záver chuť ešte zvýrazniť citrónovou šťavou. Tiež môžme tieto grilované plátky cuketky naplniť kozím syrom a zrolovať do efektnej miniroládky. 

Suroviny
1
strúčik
 
 

Postup je veľmi jednoduchý. Cuketku pozdĺžne nakrájame na tenšie plátky a potrieme lyžicou olivového oleja. Necháme takto potreté postáť aspoň pol hodiny.

Plátky cukety vložíme na rozohriaty gril, alebo grilovaciu panvicu. Než sa ugrilujú, rozmixujeme listy bazalky s jedným strúčikom cesnaku a trochou olivového oleja. Urobíme bazalkovo-cesnakové pesto, ktorým potrieme hotové cuketky.

Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Podávame ako prílohu, alebo ako hlavné jedlo. Takisto môžme tieto grilované plátky cuketky naplniť kozím syrom a zrolovať.

Komentáre

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj