- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Mladá grilovaná baby cuketka je veľkou pochuťkou! A dôkazom, že v jednoduchosti je krása :)
Cuketu stačí dobre dochutiť soľou, bylinkami a kvalitným olivovým olejom. Na záver chuť ešte zvýrazniť citrónovou šťavou. Tiež môžme tieto grilované plátky cuketky naplniť kozím syrom a zrolovať do efektnej miniroládky.
Postup je veľmi jednoduchý. Cuketku pozdĺžne nakrájame na tenšie plátky a potrieme lyžicou olivového oleja. Necháme takto potreté postáť aspoň pol hodiny.
Plátky cukety vložíme na rozohriaty gril, alebo grilovaciu panvicu. Než sa ugrilujú, rozmixujeme listy bazalky s jedným strúčikom cesnaku a trochou olivového oleja. Urobíme bazalkovo-cesnakové pesto, ktorým potrieme hotové cuketky.
Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Podávame ako prílohu, alebo ako hlavné jedlo. Takisto môžme tieto grilované plátky cuketky naplniť kozím syrom a zrolovať.
Komentáre
Katarína Jurčová ~ 25. máj 2015 - 3:19
Takúto dobrú cuketku som ešte nemala. Robila som ju inakšie, ale takto pripravená je mňam.