Jednoduchá, šťavnatá šľahačková torta s višňami, pekne vychladená, poteší každého :)

Višňová torta

Suroviny

 

Korpus:

7

ks vajce

250

g cukor mletý (práškový)

60

g prášok kakaový

50

ml olej

120

g múka hrubá

7

g kypriaci prášok

Krém:

3x200

ml smotana na šľahanie

100

g džem

100

g čokoláda

Ostatné:

1

ks višne zavárané

50

ml rum

50

g čokoláda

50

ml sirup

Bielky vyšľaháme so 100g cukru do tuha. Žĺtky vyšľaháme so 150g cukru do peny, prilejeme olej a prešľaháme. Prisypeme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh. Hmotu prelejeme do vymastenej a vysypanej formy s premerom 26 cm. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 50 minút. Pre istotu skontrolujeme špajdľou, či nie je cesto surové. Medzitým nastrúhame čokoládu. Upečený vychladnutý korpus prekrojíme nožom pozdĺžne na tri časti.

Šľahačku tiež rozdelíme na tri časti. Jednu časť po vyšľahaní ochutíme čerešňovým, alebo višňovým džemom, do druhej primiešame nastrúhanú čokoládu a tretiu necháme bielu. Višňový kompót scedíme, šťavu odložíme a ochutíme rumom a sirupom (najlepšie višňovým). Touto šťavou pokvapkáme následne korpusy, aby boli šťavnaté. Višne tiež rozdelíme na tri časti. Prvú, spodnú časť torty navlhčíme šťavou a natrieme džemovou šľahačkou a rozložíme tretinu višní.

Priložíme stredný plát, navlhčíme ho, natrieme čokoládovou šľahačkou a poukladáme višne. Pridáme vrchný plát korpusu, navlhčíme a ozdobíme bielou šľahačkou pomocou cukrárskeho vrecúška. Na šľahačku poukladáme zbytok višní a posypeme strúhanou čokoládou. Ak chcete aj boky torty ozdobiť, vyšľahajte bielej šľahačky raz toľko a okraje tiež môžete posypať čokoládou. Tortu necháme vychladnúť.

..

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa