Pri tomto recepte nepotrebujete žiaden mixér a ušpiníte iba jednu misku. Je to rýchlovka, perník je šťavnatý a dlho vydrží vlhký. A tá vôňa...

Rozmery plechu cca 23x30cm. Použite radšej menší plech, alebo tortovú formu s vyšším okrajom, aby z perníka nebola placka.

Rýchly jablkový perník

Suroviny

Rúru predohrejeme na 180 stupňov. Múku, cukor, kakao, perníkové korenie a sódu zmiešame vo väčšej miske. Jablká na hrubo nastrúhame a pridáme ich k zmesi spolu s vajcami, mliekom a olejom.

Plech vymastíme a vysypeme múkou. Zmes z misy vylejeme na plech a stierkou uhladíme.

Koláč pečieme asi 25 minút a podávame ku kávičke. Môžeme poliať ľubovoľnou polevou, alebo len zasnežiť cukrom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil masala
~ 20.05.2013 - 20:46

Robila som ho, je vyborny, stavnaty.

Zobraziť profil Sandy
~ 01.10.2014 - 10:13

Tento perník som piekla včera a je výborný. Keďže som ho robila na veľký plech odniesla som celej rodine rodičom, starým rodičom aj kamarátom, všetci si veľmi pochvaľovali. Je naozaj jednoduchý a rýchly a veľmi šťavnatý a chutný. Ja som dala navrch ešte polevu z čokolady a smotany na varenie a ozdobila farebnou ryžou. Ďakujem za recept :)

Zobraziť profil Zuzi
~ 29.05.2015 - 08:05

už som ho upiekla niekoľkokrát je ohromný, šťavnatý a hodne kakaový. dostala som od kolegyne kilo mrkvy....tak som namiesto 3 jabĺk dala 4 mrkvy a vôbec mu to neuškodilo, a myslím že bude dobrý aj s cuketou, keď narastie v záhradke :-)

Zobraziť profil Táňa
~ 29.05.2015 - 15:18

To mohlo byť tiež dobré, mám rada koláče aj s mrkvou aj s cuketou :-)

Zobraziť profil so-na
~ 21.06.2015 - 17:37

vcera som kolacik upiekla, s malickou upravou, miesto mlieka som dala 1 dcl vody a stavu z polovicky citrona, je vynikajuci, dakujem za recept, pekny nedelny den prajem :-)

Zobraziť profil Táňa
~ 21.06.2015 - 18:11

super nápad... vyskúšam aj ja :-)

Zobraziť profil kukunkav
~ 28.07.2015 - 13:50

Dobrý deň, robila som tento perník už dvakrát, no nemám ho taký krásny ako vy. Ja ho mám taká splasnutý, tuhý... ako keby nenarástol... snažila som sa ho robiť presne podľa receptu... Neviete mi, prosím, poradiť v čom by to mohlo byť? Ďakujem!
Robila som od Vás aj kompótový koláč a mám ten istý problém... Iné koláče, keď som robila, tak všetko je OK ale tieto sú super a ma hnevá, že mi to nenarastie, nemám to také ako by malo byť... Ďakujem za odpoveď.

Zobraziť profil Táňa
~ 01.08.2015 - 19:00

Ak ich máš ťažké, zrejme máš príliš šťavnaté jablká, vtedy pridaj viac múky. To isté platí aj pri tom kompótovom. Ak je v pohári menej ovocia a viac šťavy, stane sa, že koláč nenarastie, Treba pridať múky...to sa naučíš časom odhadnúť.

Zobraziť profil kukunkav
~ 02.08.2015 - 16:04

ďakujem :-) skúsim

Zobraziť profil Andrea
~ 13.03.2017 - 09:33

Ja som nepridala viac múky, ale naopak, vystískala som šťavu z jabĺk, aby neboli ťažké a namiesto 100 ml mlieka som dala 100 ml vystískanej jablkovej šťavy :-) A vydaril sa. Práve si ešte jeden dávam ku kávičke :-)

Zobraziť profil Babetta
~ 06.10.2015 - 22:37

Na víkend perník udělám, vypadá báječně...:D