Rýchly jablkový perník

emko ~ 7. máj 2023 - 12:39

Pri tomto recepte nepotrebujete žiaden mixér a ušpiníte iba jednu misku. Je to rýchlovka, perník je šťavnatý a dlho vydrží vlhký. A tá vôňa...

Rozmery plechu cca 23x30cm. Použite radšej menší plech, alebo tortovú formu s vyšším okrajom, aby z perníka nebola placka.

Suroviny

Rúru predohrejeme na 180 stupňov. Múku, cukor, kakao, perníkové korenie a sódu zmiešame vo väčšej miske.

Jablká na hrubo nastrúhame a pridáme ich k zmesi spolu s vajcami, mliekom a olejom.
Plech vymastíme a vysypeme múkou. Zmes z misy vylejeme na plech a stierkou uhladíme.

Koláč pečieme asi 25 minút na 180 stupnov a podávame ku kávičke. Môžeme poliať ľubovoľnou polevou, alebo len zasnežiť cukrom.

Komentáre

KatarinaBL ~ 5. december 2022 - 17:16

Perník je parádny ! Naozaj rýchly a chutný recept. Jablká treba vyžmýkať od šťavy to je pravda. Ja som myslela že budeme mať aspoň na dvoje raňajky ale ako som ho večer spravila, tak nám ostalo ledva na ráno. Takže nabudúce z dvojitej dávky ❤️ ďakujem za recept 

0

Labužník ~ 10. marec 2019 - 11:42

Dnes som ho robil,cesto je super, pripomína mi skôr maffinove tak som ho šupol do košíčkov.Dakujem za recept.

0

Vea ~ 1. október 2017 - 14:30

Stavnaty a vonavy, no cely plech sa zjedol a to sme iba dvaja :D. Davali sme si ho ku kavicke po dobu troch dni :D haha...ale par veci som pomenila iba 80g tmaveho cukru, olej som dala light olivovy, lieskovcove mlieko a na vrch som natrela tenku vrstvicku jahodoveho dzemu. Na fotke mozno vyzera ze bol tazky ale praveze bol lahucky ale stavnaty.

0

Babetta ~ 6. október 2015 - 12:37

Na víkend perník udělám, vypadá báječně...:D

0

kukunkav ~ 28. júl 2015 - 3:50

Dobrý deň, robila som tento perník už dvakrát, no nemám ho taký krásny ako vy. Ja ho mám taká splasnutý, tuhý... ako keby nenarástol... snažila som sa ho robiť presne podľa receptu... Neviete mi, prosím, poradiť v čom by to mohlo byť? Ďakujem!
Robila som od Vás aj kompótový koláč a mám ten istý problém... Iné koláče, keď som robila, tak všetko je OK ale tieto sú super a ma hnevá, že mi to nenarastie, nemám to také ako by malo byť... Ďakujem za odpoveď.

0

Tana ~ 1. august 2015 - 9:00

In reply to by kukunkav

Ak ich máš ťažké, zrejme máš príliš šťavnaté jablká, vtedy pridaj viac múky. To isté platí aj pri tom kompótovom. Ak je v pohári menej ovocia a viac šťavy, stane sa, že koláč nenarastie, Treba pridať múky...to sa naučíš časom odhadnúť.

0

Andrea ~ 13. marec 2017 - 10:33

In reply to by kukunkav

Ja som nepridala viac múky, ale naopak, vystískala som šťavu z jabĺk, aby neboli ťažké a namiesto 100 ml mlieka som dala 100 ml vystískanej jablkovej šťavy :-) A vydaril sa. Práve si ešte jeden dávam ku kávičke :-)

0

so-na ~ 21. jún 2015 - 7:37

vcera som kolacik upiekla, s malickou upravou, miesto mlieka som dala 1 dcl vody a stavu z polovicky citrona, je vynikajuci, dakujem za recept, pekny nedelny den prajem :-)

0

Zuzi ~ 29. máj 2015 - 10:05

už som ho upiekla niekoľkokrát je ohromný, šťavnatý a hodne kakaový. dostala som od kolegyne kilo mrkvy....tak som namiesto 3 jabĺk dala 4 mrkvy a vôbec mu to neuškodilo, a myslím že bude dobrý aj s cuketou, keď narastie v záhradke :-)

0

Sandy ~ 1. október 2014 - 12:13

Tento perník som piekla včera a je výborný. Keďže som ho robila na veľký plech odniesla som celej rodine rodičom, starým rodičom aj kamarátom, všetci si veľmi pochvaľovali. Je naozaj jednoduchý a rýchly a veľmi šťavnatý a chutný. Ja som dala navrch ešte polevu z čokolady a smotany na varenie a ozdobila farebnou ryžou. Ďakujem za recept :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj