Kôprová omáčka

emko ~ 18. jún 2020 - 13:05

Kôprová omáčka je kontroverznou pochúťkou. Niekto ju miluje a niekto zase nenávidí. Ja určite patrím do prvej skupiny :)

Dôležité je, aby kôprová omáčka bola jemná, nadýchaná. Aby nebola múčna a tiež musí byť na záver dobre dochutená. Tohoto receptu sa nemusíte báť, kôprovka sa určite podarí. A budete prekvapení jej lahodnou a jemnou chuťou.

Kôprová omáčka sa podáva s vajíčkami a zemiakmi, alebo s knedľou. Môžeme ju ale podávať aj s vareným hovädzím mäsom.

Suroviny
80
ml
500
ml
800
ml
20
g
40
ml
80
g
30
g

Najskôr na oleji na strednom plameni osmažíme múku, urobíme svetlú zásmažku.

Zalejeme ju vývarom zmiešaným s mliekom a poriadne prešľaháme metličkou. Privedieme k varu a povaríme asi 20 minút.

Potom pridáme sladkú smotanu, soľ a cukor zmiešaný s octom. Premiešame a precedíme v prípade, že by sme mali v omáčke hrudky. Až potom pridáme nasekaný čerstvý kôpor.

Kôprovú omáčku zjemníme maslom a ešte 5 minút povaríme.

Komentáre

svetlany40 ~ 11. marec 2015 - 11:04

Dnes som k veceri pripravila tuto lahodnu omacku , len kopru som prihodila trosku viac . Nestihla som naratat do 10 a taniere boli prazdne :D

0

babinka54 ~ 10. apríl 2016 - 14:25

Dnes som varila koprovku z posledného kopru z mrazáku lebo už bude nový ale skôr ako recept si prečítam vždy tvoj príbeh Táni. Aj ja mám také milé spomienky na starých rodičov a bohužiaľ už aj na rodičov. Moj dedko nechcel praženicu lebo sa jej prejedol v Rakúsku na statku keď robil paholka. Gazdiná robila na raňajky väčšinou praženicu a tá vraj plávala v masti. Ozaj Táni a neprídeš na pečienku do Malaciek na 1.mája?

0

Zuzi ~ 16. máj 2016 - 12:15

...ja som kôpor ako decko neznášala, bola som schopná ho po kúštiku vyberať :-)
no a teraz by som ho pchala všade!
v sobotu som varila podľa vašich receptov...kôprovku a knedľu.....všetko sa super podarilo, najedla som sa do popuku až som si musela hodiť pol hodinku na gauči :-)
..vaše recepty sú na 100 % istota...ďakujeeeeeem :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj