Ananásové rezy sú obľúbený ovocný zákusok. Šťavnatý, krémový, ananasový, mňam :)

Plech 28 x 38 cm
Nakrájate 24 kusov.

Ananásové rezy

Suroviny

 

Korpus:

8

ks vajce

100

g cukor krupica

100

g múka polohrubá

2

PL voda

1/2

ks kypriaci prášok

Krém:

40

g zlatý klas

300

ml mlieko

1

ks cukor vanilkový

100

g cukor mletý (práškový)

250

g maslo

Ostatné:

200

g kompót ananásový

200

g džem

Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom tiež do peny. Prišľaháme teplú vodu a postupne primiešavame múku s kypriacim práškom a sneh. Cesto vylejeme na papier na plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov a necháme vychladnúť.

Medzitým uvaríme v mlieku zlatý klas s vanilkovým cukrom a tiež necháme poriadne vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny s cukrom a postupne prišľaháme puding. Ananás necháme stiecť od šťavy, prebytočnú šťavu z neho ešte rukou vytlačíme a nasekáme ho na malinké kúsky. Z krému asi jednu tretinu odložíme bokom a do zbytku jemne primiešame nasekaný ananás.

Upečený korpus rozdelíme na polovicu a obe časti prekrojíme. A už len navrstvíme. Na spodok piškótu potrieť džem, dať krém a znovu. Druhý a štvrtý plát ešte trocha poprskáme šťavou z kompótu. Džem používame najlepšie ríbezľový, alebo marhuľový.

Vrch potrieme odloženým krémom a okraje ním ozdobíme. Môžeme aj na vrch dať kúsky ananásu, alebo poprskať čokoládou, bude to efektnejšie. Takto pripravený zákusok rozkrojíme ešte na dva dlhé pásy a nakrájame vždy 12 pekných kusov.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa