Keď sa do tohoto rezňa zahryznete, ucítite chrumkavé cestíčko a nádherne šťavnaté mäsko. Syr v ceste dodá krásne bohatú chuť. Môžete použiť akýkoľvek. Klasický eidam, goudu, údený oštiepok, alebo aj strúhanú nivu. Pozor len, ak použijete veľmi slaný syr, cestíčko už nesoľte, stačí osoliť mäso.
Podávame s varenými alebo dusenými zemiakmi. Alebo len šalát a pečivko.

Kuracie rezne v syrovom cestíčku

Suroviny

 

400

g kuracie prsia
soľ

Na vyprážanie:

olej

Cestíčko:

150

g syr tvrdý

150

ml mlieko

2

ks vajce

100

g múka hladká
štipka paprika mletá sladká

Podľa chuti:

soľ

Na obaľovanie:

múka hladká

Kuracie prsia nakrájame na menšie tenké plátky a jemne ich osolíme. Netreba klepať, aby boli šťavnaté. Každý kúsok obalíme jemne najskôr v hladkej múke, aby na rezňoch cestíčko držalo.

Do misky na jemno nastrúhame syr, pridáme vajcia, mlieko a múku so štipkou mletej papriky. Môžeme použiť aj nejaké bylinky, napríklad tymián je výborný a dodá na vôni.

Vymiešame cestíčko, ktoré by nemalo byť príliš husté, ale ani riedke. Musí na rezňoch držať. Podľa potreby teda pridáme mlieko, alebo múku. Rezne obalujeme tesne pred vkladaním do panvice.

Na panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja, aby sa rezne doň celé ponorili a potom vyplávali na povrch. Pri vložení rezňov do oleja teplotu znížime a pomaly smažíme z oboch strán, aby mäso vnútri nebolo surové. Ide to celkom rýchlo a uvidíte, ako sa cestíčko pekne zafarbuje.

Rezne sú hotové keď krásne zozlátnu. Jedna várka rezňov by mala byť za 4 - 5 minút hotová a dáme vyprážať ďalšie.

Hotové rezne vyberieme z oleja a dáme ich na papierové obrúsky odkvapkať od prebytočného tuku, ak treba.

Hotovo a dobrú chuť! :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Žirafka
~ 13.04.2014 - 13:40
Bezva nápad.....já moc nesmažím,ale kuřecí maso máme pravidelně a tak se nějaká za obměna vždy hodí :-) Určitě vyzkouším.........pěkný den :-)
Zobraziť profil serpico
~ 13.04.2014 - 14:15
...vždy, vždy, na každom, je to krásne "zlatové" (ako to tá Táňa robí ?! )
Zobraziť profil kimlo
~ 11.05.2014 - 18:51
Dnes som ich robil na obed, spolu s dusenými zemiakmi, fantastické! Vďaka za recept.
Zobraziť profil Táňa
~ 11.05.2014 - 18:57
Som rada Mirko, že si vyskúšal aj to cestíčko, je to super vec :-)
Zobraziť profil kimlo
~ 11.05.2014 - 19:03
Ano, to máš pravdu...trocha cestíčka mi zostalo, tak som v ňom obalil krajec chleba a vysmažil, to bolo tiež super! :-)