Kuracie rezne v syrovom cestíčku

emko ~ 3. október 2020 - 11:18

Keď sa do tohoto rezňa zahryznete, ucítite chrumkavé cestíčko a úžasne šťavnaté mäsko. Najlepšie sú ešte horúce, ale ani keď vychladnú, tak sa im nedá odolať.
Syr v ceste môžete použiť akýkoľvek. Klasický eidam, goudu, údený oštiepok, alebo aj strúhanú nivu. Pozor len, ak použijete veľmi slaný syr, cestíčko už nesoľte, stačí osoliť mäso.
Podávame s varenými alebo dusenými zemiakmi. Alebo len šalát a pečivko.

Suroviny
 
 
Na vyprážanie:
 
Cestíčko:
 
 
150
g
150
ml
2
ks
Podľa chuti:
 
Na obaľovanie:
 
Sezóna

Kuracie prsia nakrájame na menšie tenké plátky a jemne ich osolíme. Netreba klepať, aby boli šťavnaté. Každý kúsok obalíme jemne najskôr v hladkej múke, aby na rezňoch cestíčko držalo.

Do misky na jemno nastrúhame syr, pridáme vajcia, mlieko a múku so štipkou mletej papriky. Môžeme použiť aj nejaké bylinky, napríklad tymián je výborný a dodá na vôni.

Vymiešame cestíčko, ktoré by nemalo byť príliš husté, ale ani riedke. Musí na rezňoch držať. Podľa potreby teda pridáme mlieko, alebo múku. Rezne obalujeme tesne pred vkladaním do panvice.

Na panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja, aby sa rezne doň celé ponorili a potom vyplávali na povrch. Pri vložení rezňov do oleja teplotu znížime a pomaly smažíme z oboch strán, aby mäso vnútri nebolo surové. Ide to celkom rýchlo a cestíčko sa začne pekne zafarbovať.

Rezne sú hotové keď krásne zozlátnu. Jedna várka rezňov by mala byť za 4 - 5 minút hotová a dáme vyprážať ďalšie.

Hotové rezne vyberieme z oleja a dáme ich na papierové obrúsky odkvapkať od prebytočného tuku, ak treba.

Hotovo a dobrú chuť! :)

Komentáre

Žirafka ~ 13. apríl 2014 - 3:40

Bezva nápad.....já moc nesmažím,ale kuřecí maso máme pravidelně a tak se nějaká za obměna vždy hodí :-) Určitě vyzkouším.........pěkný den :-)

0

serpico ~ 13. apríl 2014 - 4:15

...vždy, vždy, na každom, je to krásne "zlatové" (ako to tá Táňa robí ?! )

0

kimlo ~ 11. máj 2014 - 8:51

Dnes som ich robil na obed, spolu s dusenými zemiakmi, fantastické! Vďaka za recept.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj