- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Jemné, nadýchané, kysnuté cesto plnené bryndzovou plnkou. Bryndzové koláče sú vhodné k pivu, alebo vínu. S cestom sa výborne pracuje, nemusí dlho kysnúť, takže koláče sú skoro hneď hotové.
Z jednej dávky pripravíme dva veľké plechy. Namiesto kôpru môžeme použiť aj inú bylinku ako tymián, alebo trochu rasce.
Z uvedených surovín spracujeme cesto buď klasicky, alebo v pekárničke. Ak použijeme pekárničku, vypneme ju po prvom vymiesení a nenecháme ďalej kysnúť. Ak budeme robiť cesto klasicky, vymiesime ho a necháme 15 minút kysnúť.
Cesto rozvaľkáme asi na pol centimetra cez celú dosku. Bryndzu vymiešame s vajcami a podľa chuti pridáme nasekaný čerstvý kôpor. Bryndzu je dobré nechať predtým vonku z chladničky, aby sa dala dobre miešať. Túto plnku preložíme na cesto a po celej ploche rozotrieme. Potom začneme z oboch strán cesto stáčať ako roládu.
Keď prídeme ku stredu, rádielkom cesto prekrojíme. Vzniknú nám dva záviny, troška ich dlaňou sploštíme a nožom cik-cak nakrájame. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a necháme asi 15 minút nakysnúť. Potom ich potrieme bielkom, čo nám zostalo z vajca a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov. Pečieme asi 12-15 minút.
Komentáre
JanaK. ~ 28. marec 2021 - 20:12
emko ~ 27. august 2021 - 18:14
In reply to Super recept. Dnes som… by JanaK.
Jani teto čau! :)
Až teraz to čítam, prepáč. Šikulátko si najväčšie :)
Jana Michalickova ~ 30. august 2015 - 6:34
Mňam, výborné sú :) V piatok som ich vyskúšala prvý krát, dnes som si ich musela urobiť znovu :D
klaura ~ 9. október 2014 - 13:04
fíííííí .... tie musia byť dobréééé .... hneď zajtra skúsim urobiť ... už teraz sa teším na tú chuť .... :))
a fotočka skveláááá :)
Mrs. Yummy ~ 4. október 2014 - 10:59
musim skusit :)