Cukety, cukety a zase cukety. Cukety zapekané, cuketový nákyp, cuketový koláč, cukety vyprážané, cestoviny s cuketami a už tu chýba len cuketový perník.
Je to taká rýchlovka, že som rozmýšľala, či ho mám vôbec fotiť a čo mám vôbec fotiť, keď sa všetko len varechou zamieša a vyleje na plech. Roky takto pečiem jablkový perník, dnes som však jablká vymenila za žltú nastrúhanú cuketu.

Hrnček som použila trojdecový.

Hrnčekový cuketový perník

Žltú cuketu na hrubo nastrúhame. Ak je mladá tak aj so šupou. Potrebujeme asi dva-tri hrnčeky, čo zodpovedá jednej stredne veľkej cukete.

K cukete pridáme do misy všetky ostatné suroviny, premiešame vareškou a vlejeme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech.

Cesto rozotrieme tak, že ho stierkou vyťahujeme k okrajom, aby po upečení nebol perník v strede vydutý a vyšší.

Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme necelú polhodinu. Pre istotu vyskúšame špajdľou, či je už perník upečený. Vrch perníka je možné poprskať bielou čokoládou, alebo len pocukrovať.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa