- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Kuskus je vlastne cestovina, ktorá sa pripravuje sparením horúcou vodou, alebo vývarom v pomere 1:1,5. Kuskus vodu vsiakne do seba, nabobtná a je krásne kyprý.
Je to výborná príloha ku grilovanej zelenine, alebo na rôzne šaláty.
Šálku kuskusu nasypeme do hrnčeka, alebo do misky, jemne osolíme a pridáme lyžicu olivového oleja. Premiešame a zalejeme horúcou vodou (jeden a pol šálky). Zakryjeme a necháme spariť. Počkáme asi 8 minút, potom kuskus odokryjeme a nakypríme vidličkou. Necháme ho vychladnúť.
Dve väčšie hrubostenné paradajky nakrájame na kocky (iba dužinu), cibuľku tiež nakrájame a poľníček natrháme na malé kúsky. Namiesto poľníčka môžete použiť rukolu, alebo stačí hladkolistá petržlenová vňať. Tieto tri suroviny zmiešame s pripraveným kuskusom a ochutíme citrónovou šťavou, prípadne dosolíme.