Kokosové ježe sú jednoduchým zákuskom, ktorý zaručene prevonia celú domácnosť. Žiadne umeliny, iba poctivá domáca chuť. Kokosové ježe sú veľmi chutné a dlho vydržia šťavnaté.

Kokosové ježe

Suroviny

 

Cesto:

200

g cukor mletý (práškový)

2

PL med

1

PL olej

1

ks vajce

200

ml mlieko

300

g múka polohrubá

1

ks kypriaci prášok

Poleva:

250

g cukor mletý (práškový)

50

g prášok kakaový

1

ks vajce

6

PL mlieko

4

PL olej

4

PL rum

Ostatné:

100

g kokos strúhaný

Všetky suroviny na cesto poriadne vyšľaháme a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 20 minút pri 180 stupňoch.

Než sa korpus upečie, pripravíme si suroviny na polevu a nádobu dáme nad paru.

Chvíľku šľaháme nad parou na redšiu polevu. Upečený korpus medovej farby nakrájame na štvorce. Každý napichneme na vidličku, namočíme v poleve a obalíme v kokose.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil hjindriska
~ 22.01.2014 - 10:09

Tyto ježe jsou opravdu moc dobré. Recept mám ještě od staré babičky, takže už je pečeme asi 40 let, ale jen na Vánoce. Opravdu jsou výborné.

Zobraziť profil Táňa
~ 22.01.2014 - 15:13

Ja som na ne tieto Vianoce celkom zabudla, ale robila som ich dcérke na svadbu a prvé boli fuč.

Zobraziť profil semia
~ 31.01.2014 - 20:13

dnes som ich robila a sú fantastické!!!! našla som aj recepty kde do polevy na namáčanie ide aj palmarin ale neviem načo ked tieto sú super :-) dakujem za recept