Gulášová polievka

emko ~ 6. november 2023 - 5:23

Hustá desiatová gulášová polievka, ku ktorej stačí kus domáceho chleba. Je uvarená rýchlejšie, než guláš, a chuťovo veľmi podobná.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Na masti osmažíme na jemno nasekanú cibuľu do ružova. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na maličké kocky, alebo umleté na hrubo. Jemne osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Premiešame a restujeme spolu s cibuľou do zlatista, kým sa neodparí všetka šťava.

Potom dochutíme paprikou (môžeme pridať aj trochu pálivej). Zalejeme vývarom, dochutíme soľou a korením a mäso dusíme asi 20 minút.

Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Povaríme, dokiaľ zemiaky nezmäknú. Môžeme zahustiť zátrepkou, tak, že asi 2 PL múky rozmiešame so studenou vodou a pridáme k polievke. Povaríme ešte aspoň 15 minút. Nakoniec ochutíme roztlačeným cesnakom a v dlaniach rozmrvenou majoránkou.

Komentáre

Rutto ~ 1. október 2013 - 13:43

..miesto masa bola tocena a volali sme to slepy gulas :)

0

Tana ~ 1. október 2013 - 5:40

In reply to by Rutto

Možno v Hasprunke, ale u nás keď bol slepý guláš, bol bez masa a bez točenej. Iba krumplový na cibuli a paprike :-) preto bol slepý, lebo nebolo žiadne maso...opýtaj sa tatu :-)

0

edelweiss ~ 1. október 2013 - 12:07

mnaam, dostal som chut. ja zahustujem tak, ze 1/2 zemiakov (na drobnejsie nakrajanych) pridam skor, aby sa rozvarili a tym zahustili gulas (stoji v nom lyzica). do gulasa davam aj susene dubaky a mamine leco. gulasova polievka u mna vlastne neexistuje, len gulas. :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj