Lúsková omáčka

Letný obľúbený prívarok z fazuľkových strúčikov, ktorému sme doma vždy vraveli lúsková omáčka. Varí sa z mladých, mäkkých, letných, zelených alebo žltých fazuliek.
Podávame s údeninou, vajíčkom alebo fašírkou. Vhodnou prílohou sú nové varené zemiaky alebo čerstvý chlieb.
300 |
g | fazuľové strúčiky |
400 |
ml | mlieko |
2 |
PL | maslo |
2 |
PL | múka hladká |
soľ | ||
list bobkový | ||
cukor | ||
ocot | ||
kôpor čerstvý |
Dochutíme kôprom, cukrom a octom podľa vlastných preferencií.
Komentáre
EviCZka
12.07.2013 - 19:12
remperitka
12.07.2013 - 22:25
hviezdickaz
15.07.2013 - 20:40