Poznám ľudí, čo by vnútornosti neochutnali ani za svet. Perfektne pripravené srdiečko v omáčke podobnej sviečkovej s domácimi knedľami ale zase vôbec nie je zlé.

Srdce na smotane

Suroviny

Bravčové srdcia umyjeme, nakrojíme a očistíme.

Údenú slaninu nakrájame na kocky a osmažíme na nej cibuľu nakrájanú na plátky.

Pridáme na jemno nakrájanú koreňovú zeleninu, osmažíme, pridáme divoké korenie a ocot. Divoké korenie - bobkový list, tymián, nové korenie, borievka.

Očistené srdcia osolíme a na tejto zelenine opečieme zo všetkých strán.

Podlejeme vodou, zakryjeme a udusíme do mäkka za občasného podlievania. Mäkké srdcia vyberieme z omáčky a nakrájame na tenké plátky.

Múku rozmiešame v mlieku a zalejeme zeleninu. Poriadne prevaríme, zjemníme smotanou, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom. Omáčku prepasírujeme cez sitko do druhého hrnca a vložíme do nej nakrájané plátky.

Podávame s domácou žemľovou knedľou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa