Babkine játrové knedlíčky

emko ~ 28. november 2013 - 12:02

Naša babka a játrové knedlíčky. To sú dve veci, ktoré k sebe patria. Vždy keď sme sa chystali babke na návštevu, prvé,čím nás vítala bola polievka s jej famóznymi játrovými - pečeňovými knedlíčkami. Babka varievala polievku nielen slepačiu, ale vždy použila dva-tri druhy mäsa. Vývar mala fantastický a knedlíčky obvárala rovno do polievky, čím chuť vývaru ešte vylepšila. 

Suroviny
5
ks
150
g
1
KL
3
strúčiky
 
štipka
50
ml

Kuracie pečienky očistíme a zbavíme všetkých blaniek a bielych častí.

Pečienky pomelieme najemno, dáme do misky a pridáme olej, vajcia, vegetu (áno, babka dávala vegetu), prelisovaný cesnak a nastrúhame aj muškátový oriešok.

Poriadne premiešame a zahustíme strúhankou na nie moc tuhú kašu, skôr redšiu. Necháme chvíľku odstáť, hmota nasaje tekutinu a ešte zhustne. Ak je riedka, prisypeme ešte strúhanku.

Z hrnca, kde sme varili vývar odoberieme časť a dáme zovrieť. Z pripravenej hmoty na knedlíčky hádžeme knedlíčky veľkou lyžicou priamo do vriacej polievky . Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku ich povaríme a sitkom vyberieme do hrnca s čistou polievkou. Pri poslednej várke necháme pár knedlíčkov v tom hrnci, kde sa obvárali a tú zjeme ako prvú.

Komentáre

mirkaasvanyi ~ 18. máj 2018 - 4:07

Zdravim, skutocne ide do tych pecenovych knedlickov 5 ks vajec na 250g pecienky? Dakujem.......

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj