Malinové rezy

emko ~ 21. február 2014 - 11:32

Ak máte v mrazničke aj vy maliny, upečte tieto malinové rezy. Samozrejme že v lete môžete použiť maliny čerstvé.

Kakaový korpus je potretý plnkou zo zlatého klasu a na vrchu sú maliny v malinovom sirupe so želatínou. Želatínu som použila klasickú cukrársku, kde na liter tekutiny treba dať 40 g. Ak máte iný druh, postupujte podľa návodu uvedenom na obale. Rozpis je na klasický plech 35x40 cm.

Suroviny
Korpus:
 
 
6
ks
2
PL
Krém:
 
 
600
ml
150
g
Ostatné:
 
 
40
g
100
ml

Najskôr vyšľaháme do tuha bielky. Postupne všľahávame cukor a olej, potom žĺtky a nakoniec múku rozmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Túto hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a stierkou uhladíme od stredu ku krajom. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 15 - 20 minút. Rúru skôr neotvárajte a vyskúšajte drevenou špajdľou, či je korpus upečený. Upečený korpus necháme vychladnúť.

V hrnci uvaríme v mlieku pudingové vanilkové prášky - zlatý klas a necháme tiež vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne po troškách prišľahávame puding. Masla veľa netreba, aby bol krém lahodný.

V druhom hrnci necháme v malinovom sirupe zmiešanom s vodou (asi 3 deci vody a deci sirupu) nabobtnať želatínu. Po desiatich minútach želatínu krátko ohrejme, asi len na 60 stupňov - nevaríme! Vmiešame do nej maliny, premiešame a ešte spolu ohrejme na požadovanú teplotu. Hrniec necháme schladiť za občasného premiešania. Miešame len jemne, aby sa maliny nerozbili.

Na korpus prenesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme. Necháme poriadne vychladiť.

Keď už malinové želé začína rôsolovatieť, naberačkou ho postupne rozložíme na krém. Najskôr celé maliny a potom prelievame šťavou.

Takto pripravený koláč necháme stuhnúť a nakrájame na rezy. Podávať môžeme aj so šľahačkou.

Komentáre

bianqa ~ 18. máj 2021 - 13:33

Zakusok vysiel fantasticky, pridala som do cesta aj trosku vody a plnku mam len z jedneho zlateho klasu, ale zaradujem ho medzi oblubene, taku makkucku, vysoku piskotu v takejto lahodnej kombinacii budem robit castejsie. 

1

Ľubka ~ 12. marec 2015 - 8:45

ahoj, chcela by som sa spýtať, že ked budem používať mrazené ovocie tak ho necham najprv rozmraziť a až potom ho budem miešať v sirupo-želatíne.... a ešte aký typ želatíny.... :-)).... ďakujem..

0

emko ~ 12. marec 2015 - 2:28

In reply to by Ľubka

nechaj ovocie rozmrazit v sitku a len jemne vmiesaj do horucej zelatiny, uz to dalej urcite nijako nevar, nech sa ti nerozbije..

a zelatinu aku kupis, postupuj podla navodu, na nejakej extra znacke nezalezi ;)

0

Ľubka ~ 16. marec 2015 - 8:47

In reply to by emko

no tak robila som ho s polovičnej dávky do tortovej formy.... a vydaril sa úžasne dakujem za rady ... a akurat som ho upiekla 2x ...kolegom do práce... :-)))

0

womAnka ~ 8. február 2015 - 8:41

vyzerá úžasne...zajtra vyskúšame s čučoriedkami :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj