Ak vám ostala zemiaková kaša a neviete čo s ňou, tak krokety sú výborná voľba. Sú rýchlo hotové, vhodné ako príloha, alebo so šalátom ako ľahká večera. A vlastne, rozmarín krásne zvýrazní ich chuť, takže sú dobré aj samotné.

Zemiakové krokety

Suroviny

Chladnú zemiakovú kašu vymiešame s vajcom, rozmarínom, korením a soľou. Pridáme 4 lyžice hladkej múky, prípadne viac, ak nebola kaša dostatočne hustá. Toto je základný recept, ale môžete skúsiť pridať strúhaný tvrdý syr a krokety budú ešte chutnejšie Musí vzniknúť mierne lepivé cesto, z ktorého sa dajú formovať krokety. Tie najlepšie vytvoríme tak, že si poriadne pomúčime dlaň polohrubou múkou a do dlane vložime lyžicou kus cesta. Vyformujeme miernym tlakom valček alebo guličku. Krokety vysmažíme na oleji do zlatava.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa