Jedno z obľúbených jednoduchých jedál do jedného hrnca sú belehradské rezne na spôsob roštenky. Chuť duseného mäsa spolu so zemiakmi a lečom je jedinečná. Zemiaky do seba nasajú chutnú šťavu a jedlo je za chvíľu na stole.

Belehradské rezne

V panvici na dvoch-troch lyžiciach oleja postupne prudko opečieme jemne naklepané, osolené a okorenené plátky rezňov z bravčového mäsa, ktoré sme predtým obalili v hladkej múke.

Podlejeme horúcou vodou a pridáme jedno malé lečo. Najlepšie je samozrejme domáce. Zakryté pomaly dusíme asi 15 minút. Medzitým očistíme zemiaky a nakrájame ich asi na centimetrové kolieska.

Zemiaky pridáme do panvice k mäsu, podľa potreby dolejeme ešte vodu a dosolíme podľa chuti. Zakryjeme a dusíme ďalej. Občas odspodu pomiešame, aby sa mäso neprilepilo.

Keď sú zemiaky mäkké, panvicu odstavíme z ohňa a obed máme hotový.

Podávame ako kompletný obed, kde mäso a zemiaky prelejeme hustou zeleninovou šťavou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa