Veľmi chutná, jednoduchá a zdravšia alternatíva vysmážaného syra. Môžete ho urobiť aj v zmenšenej verzii, keď použijete muffinkovú formu. Stačí len skrátiť dobu pečenia.

V tomto recepte je rozpis na dve hlavné porcie. 1 hrnček s priemerom 9 cm, vysoký asi 6 cm na jednu osobu. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou, alebo kyslou uhorkou :)

Hrnčekový syr

Suroviny

 

Hrnčeky, alebo zapekacie misky najprv vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.

Syr nastrúhame, šunku nakrájame na kúsky a vajíčka rozšľaháme. Začneme vrstviť. Najprv na spodok hrnčeka vložíme polovicu syra.

Pridáme šunku.

Zalejeme rozšľahaným vajíčkom.

Dokončíme zbytkom syra a jemne všetko pritlačením spojíme.

Vložíme na pekáč a do tretiny až polovice hrnčekov zalejeme teplou vodou.

Vložíme do vyhriatej rúry piecť na 220 stupňov asi 30 minút, kým je syr na povrchu pekne zlatavý.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil kimlo
~ 12.04.2017 - 06:42

Nikdy neuverím že toto nahradí poriadny smažák...

Zobraziť profil emko
~ 12.04.2017 - 09:14

Náhodou je to výborné. Nemá to takú chrumkavú, strúhankovú kôrku, ale za to je to celé extra šťavnaté. Som použila pol na pol čedar a goudu a paráda. Nebolo to ako žuvačková guma v "prézlach", ktorú často dostať v reštikách a hospodách..