- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Tvarohové šuľance poliate rozpusteným maslom, s cukrom a strúhankou sú neodolateľné! Cesto na šúľance je veľmi jednoduché a chutné, ak sa pripraví s detskou krupicou. Je to trocha iný postup, ako pri klasických makových šúľancoch, kedy sa cesto pripravuje z varených zemiakov.
Recept je rýchly, jednoduchý a nielen pre deti sú tvarohové šúľance veľkou pochúťkou.
Z jednej kocky tvarohu pripravíme 4 porcie a za pol hodiny sú šúľance hotové.
Suroviny
Cesto pripravíme tak, že do misky dáme tvaroh (tučný), pridáme celé vajce a postupne podľa potreby prisýpame detskú krupicu. Ochutíme štipkou soli a spracujeme nelepivé cesto. Tvaroh je dobré mať vychladený, spracovaním sa síce ohreje, ale než zovrie voda, je dobré ho vložiť na chvíľu do chladničky.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Ella Maria ~ 3. júl 2021 - 19:31
Strúhanku robím podľa mojej babky nasledovne: na panvicu dám maslo žiadny margarín , na miernom ohni pomaly roztápam a pridám strúhanku a za stáleho miešania pražím do zlatisto-hnedej - kto ako má rád. Do opraženej ešte teplej pridám pr. cukor a škoricový cukor. Hotové sa môžu podávať aj so slivkovým , alebo iným kompotom .
Iveta Šrameková ~ 14. apríl 2021 - 14:46
Prosím Vás, ten tvaroh má byť jemný či hrudkovity? Asi jemný, však?
emko ~ 27. august 2021 - 17:47
In reply to Prosím Vás, ten tvaroh má … by Iveta Šrameková
Radšej jemný, ale nech nie je riedky. Potom by bolo treba zbytoče veľa krupice a výsledok by bol tvrdý...
didi ~ 21. február 2018 - 8:44
Ja som ich robila ale boli dosť tvrdé.....neviete kde som mohla urobiť chybu?....žeby som dala viac krupice?
emko ~ 21. február 2018 - 11:36
In reply to Ja som ich robila ale boli by didi
Veľmi záleží od kvality tvarohu. Radšej pridávaj krupicu postupne. Ja si ich osobne robím rada tak, že ledva držia pokope. Nie sú až tak úhľadné, ale sú extra mäkkučké :)
didi ~ 22. február 2018 - 9:06
In reply to Veľmi záleží od kvality by emko
A mohla by som sa opýtať aký používaš tvaroh? Ja som použila jemný 3,5% z Lidlu.......
emko ~ 24. február 2018 - 11:35
In reply to A mohla by som sa opýtať aký by didi
Na aký narazím, nemám len jednu značku. Ale určite vždy skontroloujem "tekutosť" tvarohu a čo najviac vody z neho zlejem, aby nebolo treba pridávať veľa krupice...
L-ubka ~ 25. júl 2015 - 12:10
Sulance boli výborne, ďakujem za recept,zaradíme medzi naše obľúbené.Pekný víkend prajem.
L-ubka ~ 23. júl 2015 - 7:25
Zajtra u nás na obed.Ďakujem za recept:-). Tvarohové som ešte nerobila a aj strúhanku týmto spôsobom urobím.Pekný deň:-)