Pikantné fazuľky

emko ~ 27. máj 2015 - 6:07

Ak máte radi mladé fazuľky, tu je jeden tip na ich rýchlu prípravu.
Recept môžete použiť ako hlavné teplé jedlo, ako teplý šalát alebo ako prílohu.

V recepte som použila skaramelizovanú cibuľu, ktorú si robím dopredu vždy viac a nechám si ju vysušiť. Môžete aj kúpiť hotovú smaženú sušenú cibuľu, alebo si ju vyrobte podľa tohto receptu.

Suroviny
1/2
ks
2
strúčiky
3
PL
 
 
1
PL
1
PL

Na panvicu nalejeme asi pol deci vody a lyžicu oleja. Privedieme k varu, vhodíme tam očistené fazuľky, osolíme, pridáme šťavu z polky citróna a chvíľku povaríme. Asi po 4 minútach sa voda začne odparovať a fazuľky dostanú svetlejšiu farbu. Začnú sa opekať a vtedy už treba premiešavať, aby sa rovnomerne opiekli. Pridáme lisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor a pokrájané chilli papričky, alebo feferónky.

Opekáme spolu ešte chvíľku, pridáme tamari omáčku, alebo sladkú sójovú omáčku, tochu chilli omáčky, premiešame, pridáme opečenú cibuľu. Znovu premiešame a ak treba prilejeme zo dve lyžice vody a prevaríme. Pridáme lyžicu masla, šťavu zredukujeme a ihneď servírujeme.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj