Ak máte radi mladé fazuľky, tu je jeden tip na ich rýchlu prípravu.
Recept môžete použiť ako hlavné teplé jedlo, ako teplý šalát alebo ako prílohu.

V recepte som použila skaramelizovanú cibuľu, ktorú si robím dopredu vždy viac a nechám si ju vysušiť. Môžete aj kúpiť hotovú smaženú sušenú cibuľu, alebo si ju vyrobte podľa tohto receptu.

Pikantné fazuľky

Suroviny

 

Na panvicu nalejeme asi pol deci vody a lyžicu oleja. Privedieme k varu, vhodíme tam očistené fazuľky, osolíme, pridáme šťavu z polky citróna a chvíľku povaríme. Asi po 4 minútach sa voda začne odparovať a fazuľky dostanú svetlejšiu farbu. Začnú sa opekať a vtedy už treba premiešavať, aby sa rovnomerne opiekli. Pridáme lisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor a pokrájané chilli papričky, alebo feferónky.

Opekáme spolu ešte chvíľku, pridáme tamari omáčku, alebo sladkú sójovú omáčku, tochu chilli omáčky, premiešame, pridáme opečenú cibuľu. Znovu premiešame a ak treba prilejeme zo dve lyžice vody a prevaríme. Pridáme lyžicu masla, šťavu zredukujeme a ihneď servírujeme.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa