- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Hlavným chodom na Štedrý večer býva kapor.
U nás na Záhorí sa ku kaprovi robieval obyčajný "šmykľavý" zemiakový šalát. V Čechách zase preferujú zemiakový šalát s majonézou.
Kapra je najlepšie naložiť v mlieku, s bylinkami a soľou, čím sa celkom stratí bahenná pachuť a mäso bude krehučké.
Suroviny
Na obaľovanie:
Na vyprážanie:
Kategórie
Sezóna
Očisteného kapra nakrájame na porcie. Do misky dáme osolené mlieko, pridáme pretlačený cesnak, nasekané bylinky: šalviu, petržlenovú vňať, saturejku a necháme do druhého dňa marinovať. Potom kapra vyberieme z mlieka, osuším poriadne papierovými obrúskami, pokvapkáme citrónovou šťavou a ideme obaľovať.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach: