Na prípravu som použila celozrnné 100% semolínové špagety, ktoré majú vysoký obsah vlákniny. Semolína je typ múky, získaná z tvrdozrnnej pšenice, ktorá má vysoký obsah lepku.
Špenát v recepte je použitý čerstvý a namiesto cesnaku som využila poslednú hrsť čerstvých cesnakových klíčkov, ktoré sú sladké, nedráždia žalúdok a nemajú tak intenzívnu cesnakovú chuť.
Kuracie mäso som mala naložené v olivovom oleji, ochutenou koreniacou zmesou na gril, ktoré si robím sama. Rozomeliem sladkú papriku, chilli, sušenú cibuľu, sušený cesnak, čierne korenie, sušené oregáno, nové korenie, sušenú šalviu a rascu. Urobím si vždy viac a uskladňujem v sklenej dóze. Použiť však môžete svoje obľúbené korenie.

Špagety so špenátom a kuracím mäsom

Suroviny

 

Špagety:

200

g špagety

1

PL soľ

1

KL olej

3

l voda

Špenát:

2

ks cibuľa jarná

3

hrste špenát listový

3

strúčiky cesnak

250

ml smotana na šľahanie

50

g syr tvrdý
soľ

Kura:

200

g kuracie mäso

50

ml olej olivový

1

KL korenie na kura
soľ

V mixéri s nožíkmi na hrubo rozsekáme špenát s cesnakom. Na panvici osmažíme nasekané biele časti jarnej cibule na olivovom oleji. Pridáme špenát a krátko ho opečieme.

Špenát podlejeme asi decilitrom vody, zakryjeme a krátko podusíme. Na druhej panvici opečieme kuracie prsia pokrájané na rezance, ktoré sme marinovali v oleji s korením. Podľa chuti ich osolíme. Pracujeme naraz, aby bolo aj mäso, aj špenát hotové súčasne. Zároveň dáme variť vodu na špagety.

Po krátkom dusení - asi 5 minút, špenát odokryjeme, necháme odpariť prebytočnú tekutinu a zalejeme ho sladkou aspoň 30% smotanou. Do vriacej osolenej vody v hrnci s trochou oleja dáme variť špagety. Špenát prevaríme a pridáme strúhaný tvrdý syr typu parmezán. Špenát spolu so syrom krátko povaríme a špenátovú omáčku varom zredukujeme do požadovanej hustoty.

Scedené špagety premiešame so špenátom a podávame preliate zvyškom omáčky a sypané kúskami mäsa.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa