Špagety so špenátom a kuracím mäsom

emko ~ 19. jún 2015 - 3:28

Na prípravu som použila celozrnné 100% semolínové špagety, ktoré majú vysoký obsah vlákniny. Semolína je typ múky, získaná z tvrdozrnnej pšenice, ktorá má vysoký obsah lepku.
Špenát v recepte je použitý čerstvý a namiesto cesnaku som využila poslednú hrsť čerstvých cesnakových klíčkov, ktoré sú sladké, nedráždia žalúdok a nemajú tak intenzívnu cesnakovú chuť.
Kuracie mäso som mala naložené v olivovom oleji, ochutenou koreniacou zmesou na gril, ktoré si robím sama. Rozomeliem sladkú papriku, chilli, sušenú cibuľu, sušený cesnak, čierne korenie, sušené oregáno, nové korenie, sušenú šalviu a rascu. Urobím si vždy viac a uskladňujem v sklenej dóze. Použiť však môžete svoje obľúbené korenie.

Suroviny
Špagety:
 
 
200
g
1
PL
1
KL
3
l
Špenát:
 
 
3
strúčiky
50
g
 
 
Kura:
 
 
 
 

V mixéri s nožíkmi na hrubo rozsekáme špenát s cesnakom. Na panvici osmažíme nasekané biele časti jarnej cibule na olivovom oleji. Pridáme špenát a krátko ho opečieme.

Špenát podlejeme asi decilitrom vody, zakryjeme a krátko podusíme. Na druhej panvici opečieme kuracie prsia pokrájané na rezance, ktoré sme marinovali v oleji s korením. Podľa chuti ich osolíme. Pracujeme naraz, aby bolo aj mäso, aj špenát hotové súčasne. Zároveň dáme variť vodu na špagety.

Po krátkom dusení - asi 5 minút, špenát odokryjeme, necháme odpariť prebytočnú tekutinu a zalejeme ho sladkou aspoň 30% smotanou. Do vriacej osolenej vody v hrnci s trochou oleja dáme variť špagety. Špenát prevaríme a pridáme strúhaný tvrdý syr typu parmezán. Špenát spolu so syrom krátko povaríme a špenátovú omáčku varom zredukujeme do požadovanej hustoty.

Scedené špagety premiešame so špenátom a podávame preliate zvyškom omáčky a sypané kúskami mäsa.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj