Jablkových nie je nikdy dosť. Skúste aj túto jablkovú dobrotu. Dezert z jabĺčok, smotany a lučiny na cukrárskych piškótoch. Šťavnatý a odležaný v chladničke do druhého dňa vynikajúci, vhodný aj pre deti.

Nepečený jablkový koláč

Jablká očistíme a na hrubo nastrúhame. Krátko ich podusíme spolu s citrónovou šťavou a jedným vanilkovým cukrom. Medzitým si necháme nabobtnať podľa návodu na sáčku želatínu a pridáme ju do horúcich jabĺk.

Odstavíme z ohňa, nevaríme a nalejeme do hlbokého plechu vystlaného alobalom, alebo fóliou. Necháme poriadne vychladnúť a počkáme, kým hmota stuhne.

Poriadne vychladenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha spolu s mletým cukrom a dvomi vanilkovými cukrami. Potom prišľaháme do šľahačky lučinu. Použiť môžete aj obyčajné neochutené nátierkové maslo, alebo philadelphiu, alebo mascarpone...

Šľahačkový krém rovnomerne rozotrieme na stuhnuté jablká a do šľahačky poukladáme piškóty.

Takto pripravený koláč dáme do chladničky aspoň na dve hodiny stuhnúť. Potom na plech s koláčom položíme druhý plech a celý koláč prevrátime tak, aby boli jablká hore. Alobal stiahneme.

Nakrájame na kocky a podávame.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Babetta
~ 23.09.2013 - 12:48

Super!!!

Zobraziť profil Kamča
~ 17.10.2013 - 16:16

Paráda! Děkuji za nepečenou rychlovku, dávám do oblíbených. ;-) Znám něco podobného, ale s normálními piškoty a bez té krémové plňky. Ovšem toto bude jazykové pohlazení. :-D

Zobraziť profil beata
~ 17.11.2013 - 23:16

včera som robila, je jemný výborný a nie je ťažký ani na zhotovnie ani na žalúdok!