Panenku máme radi, lebo je krásne mäkkučká a šťavnatá. Doplnená o smotanovú šalviovú omáčku je to lahôdka.

Bravčová panenka so šalviovou omáčkou

Suroviny

Dáme si vyhriať trúbu na 180 stupňov. Mäso potrieme jemne olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Na panvici prudko orestujeme z každej strany asi 5 minút, aby sa zatiahlo. Potom dáme do vyhriatej, ale vypnutej trúby oddýchnuť, kým pripravíme omáčku.

Cibuľku, cesnak a šalviu nakrájame najemno a necháme prebublať na panvici na masle na veľmi miernom plameni.

Po asi 5 minútach podlejeme šľahačkou a necháme ešte pár minút tekutinu zredukovať.

Ak chceme mať mäsko pripravené well done, ako som ja bohužial musela, pridáme v tomto kroku panenku do omáčky a necháme chvíľku povariť.
Ak chcete mat panenku medium, tento krok vypustite.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 20.07.2013 - 14:07
priznam sa, ze so salviou nevarievam asi preto, ze ju nemam nasadenu vo svojej bylinkovej zahradke ale musim dakedy nieco vyskusat lebo to vyzera lakavo :)
Zobraziť profil emko
~ 20.07.2013 - 14:13
mne zase jedine comu sa dari je salvia, rozmarin moj najoblubenejsi aj bazalka skapali.. tak skusam ale v tomto recepte prekvapila, ze dala fajne aroma, ale neprebijala chut, vyskusaj ;)
Zobraziť profil Žirafka
~ 04.01.2014 - 19:37
:-) No a mě zase jde jak za oknem,tak na zahrádce nejlépe zrovna bazalka a rozmarýn..... ten musíte dost často zalévat,aby neuschnul, já ho každý den i kropím rozprašovačem s vodou. Šalvěj jsem ještě nikdy nepěstovala a myslím,že v kuchyni použila snad jen jednou :-)