Bravčová panenka so šalviovou omáčkou

emko ~ 20. júl 2013 - 12:27

Panenku máme radi, lebo je krásne mäkkučká a šťavnatá. Doplnená o smotanovú šalviovú omáčku je to lahôdka.

Suroviny
1
ks
2
strúčiky
2
PL
1/2
KL

Dáme si vyhriať trúbu na 180 stupňov. Mäso potrieme jemne olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Na panvici prudko orestujeme z každej strany asi 5 minút, aby sa zatiahlo. Potom dáme do vyhriatej, ale vypnutej trúby oddýchnuť, kým pripravíme omáčku.

Cibuľku, cesnak a šalviu nakrájame najemno a necháme prebublať na panvici na masle na veľmi miernom plameni.

Po asi 5 minútach podlejeme šľahačkou a necháme ešte pár minút tekutinu zredukovať.

Ak chceme mať mäsko pripravené well done, ako som ja bohužial musela, pridáme v tomto kroku panenku do omáčky a necháme chvíľku povariť.
Ak chcete mat panenku medium, tento krok vypustite.

Komentáre

remperitka ~ 20. júl 2013 - 4:07

priznam sa, ze so salviou nevarievam asi preto, ze ju nemam nasadenu vo svojej bylinkovej zahradke ale musim dakedy nieco vyskusat lebo to vyzera lakavo :)

0

emko ~ 20. júl 2013 - 4:13

In reply to by remperitka

mne zase jedine comu sa dari je salvia,
rozmarin moj najoblubenejsi aj bazalka skapali..
tak skusam

ale v tomto recepte prekvapila, ze dala fajne aroma, ale neprebijala chut, vyskusaj ;)

0

Žirafka ~ 4. január 2014 - 8:37

In reply to by emko

:-) No a mě zase jde jak za oknem,tak na zahrádce nejlépe zrovna bazalka a rozmarýn..... ten musíte dost často zalévat,aby neuschnul, já ho každý den i kropím rozprašovačem s vodou. Šalvěj jsem ještě nikdy nepěstovala a myslím,že v kuchyni použila snad jen jednou :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj