Šišky jemné ako vánok. Jahodová pena na vrchu je výnimočne chutná. Z pol kila múky pripravíte 50 kusov ľahulinkých nadýchaných šišiek.

Šišky s jahodovým snehom

Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť a na jemno ich postrúhame. Do misky s múkou dáme soľ, postrúhané zemiaky, vajce a žĺtok. Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý prilejeme do misky, pridáme roztopené maslo a rum. Spracujeme kysnuté cesto. Toto cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na 1 centimeter. Povykrajujeme kolieska, ktoré pod utierkou necháme asi hodinu nakysnúť.

Vysmážame v hlbšej panvici s dostatočným množstvom oleja, alebo masti. Treba toľko, aby šišky v tuku plávali. Šišky smažíme najskôr z jednej strany, tak, aby vrchná strana šišky bola najskôr v oleji. Smažíme na strednom plameni.

Keď sú šišky z jednej strany usmažené, opatrne ich otočíme a dosmažíme. Hotové šišky vyberáme a ukladáme na papierový obrúsok, aby vypil prebytočný tuk.

Sneh urobíme tak, že nad parou vyšľaháme sneh s cukrom a prišľaháme jahodový džem. Pomocou ozdobného vrecúška nastriekame na šišky.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa