Bruschetta

emko ~ 10. júl 2024 - 12:20

Klasická vôňa Talianska. Kúzlo bruschetty spočíva v jednoduchosti a kvalite použitých surovín. Na bruschettu treba mať ľahký nadýchaný chlieb s vypečenou kôrkou, alebo chlebovú bagetu. Domáce letné voňavé paradajky, čerstvú bazalku, kvalitný olivový olej a tiež cesnak nekupujte čínsky, ale použite náš domáci.

Suroviny
Sezóna

Na suchej panvici opečieme biely chlieb a potrieme ho cesnakom. Až potom chlieb potrieme olivovým olejom.

Paradajky rozkrojíme, lyžicou vyberieme jadierka a šťavu. Nakrájame ich do misky na malé kúsky. Pridáme olivový olej, natrháme čerstvú bazalku, ochutíme hrubšou soľou a čerstvo mletým korením. Chvíľku necháme odležať. Na opečený chlieb dáme paradajkovú zmes a bruschetta je hotová.

Komentáre

klaura ~ 4. august 2013 - 12:20

bruschettu si teraz v sezóne robím často ... vynikajúce jedlo pripravené rýchlo, s minimom námahy a surovín ... všetkým len odporúčam ...

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj