Klasická vôňa Talianska. Kúzlo bruschetty spočíva v jednoduchosti a kvalite použitých surovín. Na bruschettu treba mať ľahký nadýchaný chlieb s vypečenou kôrkou, alebo chlebovú bagetu. Domáce letné voňavé paradajky, čerstvú bazalku, kvalitný olivový olej a tiež cesnak nekupujte čínsky, ale použite náš domáci.

Bruschetta

Na suchej panvici opečieme biely chlieb a potrieme ho cesnakom. Až potom chlieb potrieme olivovým olejom.

Paradajky rozkrojíme, lyžicou vyberieme jadierka a šťavu. Nakrájame ich do misky na malé kúsky. Pridáme olivový olej, natrháme čerstvú bazalku, ochutíme hrubšou soľou a čerstvo mletým korením. Chvíľku necháme odležať. Na opečený chlieb dáme paradajkovú zmes a bruschetta je hotová.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil klaura
~ 04.08.2013 - 22:20

bruschettu si teraz v sezóne robím často ... vynikajúce jedlo pripravené rýchlo, s minimom námahy a surovín ... všetkým len odporúčam ...

Zobraziť profil Babetta
~ 19.10.2015 - 20:21

Vyzkoušené, velmi dobré...

Zobraziť profil Táňa
~ 20.10.2015 - 19:48

To som rada... ďakujem za fotku a zdravím :-)