Deduškove gule

emko ~ 18. december 2020 - 7:08

Výborné vianočné guličky obalené v kokose, alebo v mletých orechoch. Recept je jednoduchý a strašne dobrý. Vyskúšajte a nebudete ľutovať.

Sezóna

Do mlieka vmiešame cukor a pudingové prášky. Za stáleho miešania ohrievame, pridáme tuk, ktorý necháme rozpustiť a povaríme krátko puding.

Hmotu odstavíme z ohňa, vmiešame kakao, vanilkový cukor, kokos a hrozienka. Necháme vychladnúť a ochutíme rumom, alebo rumovou arómou.

Z tejto studenej hmoty vytvarujeme gule, ktoré obalíme v kokose či v orechoch, alebo polejeme čokoládou.

Komentáre

terezamaria ~ 20. december 2018 - 13:59

Práve som to dorobila, teda do podoby všetkého zmiešaného, po uvarení pudingu....snáď tým vychladnutím to zmení konzistenciu, lebo je to redšie a mastné, mala som dať polovicu toho tuku...:-)

0

Janka Drg. ~ 17. december 2016 - 10:09

Ja som si tak trochu upravila recept, namiesto mlieka som dala kokosový nápoj od Alpro, miesto tuku kokosový olej, kokosový a trstinový cukor (trošičku javorového sirupu), puding zlatý klas a karamelový namiesto kakaa som dala karob, rum kávový Božkov a bez hrozienok :) takmer všetky ingrediencie podobné ale guličky sú veľmi chutné :)

0

alicaz ~ 20. december 2015 - 6:44

neskusali ste to niekto s kakaovym pudingom? Nasi nechcu vanilkovy ani vidiet, takze nemam doma ziaden

0

zutu ~ 11. december 2015 - 12:56

Pani Tanicka, chcem sa opytat, moze byt aj zlaty klas alebo original puding vanilkovy napr. Dr. Oetker?

0

zutu ~ 23. december 2015 - 13:45

In reply to by Tana

Dala som jeden zlaty klas a jeden smotanovo-vanilkovy Dr. Oetker a zmes chuti vyborne. Tiez som pouzila obycajne maslo, mam v miske asi tak za 2 PL roztopenej tekutiny (asi to maslo), neda sa to zamiesat do zmesi, aj ked zamiesam, zasa sa to oddeli, takze zlejem a idem tvarovat gulicky.

0

zutu ~ 23. december 2015 - 2:34

In reply to by Tana

Vecer som uz nestihla tvarovat gulky, dala som do chladnicky a maslo krasne stuhlo, takze odoberiem z okrajov a mozem ho zasa pouzit do pecenia?

0

zutu ~ 23. december 2015 - 2:52

In reply to by Tana

Dakujem za radu, nepouzijem ani ja teda. Na buduce este skusim s kokosovym, alebo zostanem pri masle, lebo Ceru a iny stuzeny tuk nechcem pouzivat. A skladovat v chladnicke? Dakujem

0

Žirafka ~ 14. december 2013 - 5:32

Táničko, mohla bych se zeptat, jestli můžu místo 100% tuku /ten je většinou ztužený a já ho z tohoto důvodu nepoužívám/ použít třeba i máslo? A nebo tady mám kokosový tuk (kupuju ho v Rakousku), ten je také krásně pevný. Děkuji za rady. Ráda bych kuličky také zkusila :-)

0

Žirafka ~ 22. december 2015 - 13:46

In reply to by Alonuska

Kokosový tuk opravdu funguje :-) Přidávám ještě trošku másla a kuličky jsou krásně pevné i bez ztuženého tuku :-) A jsem ráda,že i vy to potvrzujete :-) Hezké vánoce !!!

0

Marienka Špaldienka ~ 11. december 2013 - 10:03

Ďakujem za receptík Tánička. Skúsim spraviť z rastlinného mlieka, aby mohla aj naša "bezlakto" rodinka :-). Vyzerajú lákavo a mňamkavo :-).

0

aislinn785 ~ 9. december 2013 - 2:41

Tánička otázka, ten 100 percentný tuk...čo sa tým myslí? môže byť maslo príp. Hera?? ďakujem

0

jansam ~ 8. december 2013 - 9:12

Tánička, koľko kúskov z tohto množstva vyjde?Ď.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj