Výborné vianočné guličky obalené v kokose, alebo v mletých orechoch. Recept je jednoduchý a strašne dobrý. Vyskúšajte a nebudete ľutovať.

Deduškove gule

Do mlieka vmiešame cukor a pudingové prášky. Za stáleho miešania ohrievame, pridáme tuk, ktorý necháme rozpustiť a povaríme krátko puding.

Hmotu odstavíme z ohňa, vmiešame kakao, vanilkový cukor, kokos a hrozienka. Necháme vychladnúť a ochutíme rumom, alebo rumovou arómou.

Z tejto studenej hmoty vytvarujeme gule, ktoré obalíme v kokose či v orechoch, alebo polejeme čokoládou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil jansam
~ 08.12.2013 - 20:12
Tánička, koľko kúskov z tohto množstva vyjde?Ď.
Zobraziť profil Táňa
~ 08.12.2013 - 20:23
To záleží od toho, aké veľké ich budeš robiť :-) ja som ich nepočítala...
Zobraziť profil aislinn785
~ 09.12.2013 - 13:41
Tánička otázka, ten 100 percentný tuk...čo sa tým myslí? môže byť maslo príp. Hera?? ďakujem
Zobraziť profil Táňa
~ 09.12.2013 - 14:54
100 % tuk je napríklad cera, alebo omega... biely tuk, ktorý sa používa na čokoládu.
Zobraziť profil Marienka Špaldienka
~ 11.12.2013 - 21:03
Ďakujem za receptík Tánička. Skúsim spraviť z rastlinného mlieka, aby mohla aj naša "bezlakto" rodinka :-). Vyzerajú lákavo a mňamkavo :-).
Zobraziť profil Žirafka
~ 14.12.2013 - 16:32
Táničko, mohla bych se zeptat, jestli můžu místo 100% tuku /ten je většinou ztužený a já ho z tohoto důvodu nepoužívám/ použít třeba i máslo? A nebo tady mám kokosový tuk (kupuju ho v Rakousku), ten je také krásně pevný. Děkuji za rady. Ráda bych kuličky také zkusila :-)
Zobraziť profil Táňa
~ 15.12.2013 - 08:44
Vyskúšaj, malo by to fungovať :-)
Zobraziť profil Alonuska
~ 22.12.2015 - 00:07
Kokosovy tuk funguje vyborne, pricom ho staci iba cca 150g.
Zobraziť profil Žirafka
~ 22.12.2015 - 00:46
Kokosový tuk opravdu funguje :-) Přidávám ještě trošku másla a kuličky jsou krásně pevné i bez ztuženého tuku :-) A jsem ráda,že i vy to potvrzujete :-) Hezké vánoce !!!
Zobraziť profil zutu
~ 11.12.2015 - 23:56
Pani Tanicka, chcem sa opytat, moze byt aj zlaty klas alebo original puding vanilkovy napr. Dr. Oetker?
Zobraziť profil Táňa
~ 20.12.2015 - 19:03
Puding daj aky chces.
Zobraziť profil zutu
~ 23.12.2015 - 00:45
Dala som jeden zlaty klas a jeden smotanovo-vanilkovy Dr. Oetker a zmes chuti vyborne. Tiez som pouzila obycajne maslo, mam v miske asi tak za 2 PL roztopenej tekutiny (asi to maslo), neda sa to zamiesat do zmesi, aj ked zamiesam, zasa sa to oddeli, takze zlejem a idem tvarovat gulicky.
Zobraziť profil Táňa
~ 23.12.2015 - 08:03
Prehriate maslo ti uz nestuhne. Preto je v recepte tuk.
Zobraziť profil zutu
~ 23.12.2015 - 13:34
Vecer som uz nestihla tvarovat gulky, dala som do chladnicky a maslo krasne stuhlo, takze odoberiem z okrajov a mozem ho zasa pouzit do pecenia?
Zobraziť profil Táňa
~ 23.12.2015 - 13:48
Ja by som ho nepouzila :-) ale urob ako chces.
Zobraziť profil zutu
~ 23.12.2015 - 13:52
Dakujem za radu, nepouzijem ani ja teda. Na buduce este skusim s kokosovym, alebo zostanem pri masle, lebo Ceru a iny stuzeny tuk nechcem pouzivat. A skladovat v chladnicke? Dakujem
Zobraziť profil Táňa
~ 23.12.2015 - 14:20
Ten kokosovy je lepsi. Skladuj v chlade. To je jedno ci v chlanicke, v spajzi alebo na balkone :-)
Zobraziť profil alicaz
~ 20.12.2015 - 17:44
neskusali ste to niekto s kakaovym pudingom? Nasi nechcu vanilkovy ani vidiet, takze nemam doma ziaden
Zobraziť profil Táňa
~ 20.12.2015 - 19:02
Daj kakaovy, skusala som aj s bananovym :-)
Zobraziť profil Janka Drg.
~ 17.12.2016 - 09:09
Ja som si tak trochu upravila recept, namiesto mlieka som dala kokosový nápoj od Alpro, miesto tuku kokosový olej, kokosový a trstinový cukor (trošičku javorového sirupu), puding zlatý klas a karamelový namiesto kakaa som dala karob, rum kávový Božkov a bez hrozienok :) takmer všetky ingrediencie podobné ale guličky sú veľmi chutné :)
Zobraziť profil emko
~ 20.12.2016 - 10:33
To znie ako fajne zdravá verzia, niekedy skúsim :)
Zobraziť profil terezamaria
~ 20.12.2018 - 12:59
Práve som to dorobila, teda do podoby všetkého zmiešaného, po uvarení pudingu....snáď tým vychladnutím to zmení konzistenciu, lebo je to redšie a mastné, mala som dať polovicu toho tuku...:-)