- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Malinová torta pre slávnostné príležitosti. Korpus je stará odskúšaná klasika, džem domáci marhuľový a krém z malín dokonalej chuti.
Forma je s priemerom 28 cm.
V jednej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli. V druhej miske vyšľaháme do hustej peny žĺtky s cukrom a po lyžici prišľahávame horúcu vodu a olej. Primiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút. Upečený korpus necháme poriadne vychladnúť a prekrojíme ho na tri časti.
Uvaríme biely krém. V mlieku metličkou rozmiešame múku s cukrom a krátko povaríme na hustú kašu. Do celkom vychladutej hmoty prišľaháme maslo. Dbáme na to, aby maslo aj puding mali rovnakú teplotu. Pripravíme aj malinový krém. Ten je najlepší z čerstvých malín, no ja som teraz použila mrazené. Čerstvé maliny stačí rozmixovať s cukrom a precediť cez husté sito. Mrazené maliny je dobre s cukrom ohriať asi na 80 stupňov a potom cez husté sitko prepasírovať. Ak vám nevadia zrniečka, nemusíte, ale krém je bez nich jemnejší.
Celú tortu potrieme tenkou vrstvou krému a do stredu poukladáme maliny. Podľa návodu na vrecúšku uvarime želatínu. Ja som použila červené extra silné tortové želé, ktoré sa dá bežne kúpiť v potravinách. Ochutila som ho cukrom a priliala stečenú šťavu z malín pre vôňu. Ale na ochutenie celkom stačí malinový sirup. Želé rýchlo tuhne. Ozdobným vrecúškom ozdobíme vrch aj okraje torty najskôr bielym krémom.
Komentáre
MrSims ~ 2. august 2019 - 14:29
Nádherné fotky aj toritčka.
Ferdulka ~ 30. apríl 2015 - 7:10
Recept naprosto úžasný,korpus je prostě skvělý,zkoušela jsem celý dort jen v jahodové variantě a je prostě super!
Klaudia968 ~ 24. apríl 2015 - 10:38
Torta sa vydarila, je pekná a podľa ingrediencií určite aj chutná.