- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Výborné vianočné guličky obalené v kokose, alebo v mletých orechoch. Recept je jednoduchý a strašne dobrý. Vyskúšajte a nebudete ľutovať.
Suroviny
Sezóna
Do mlieka vmiešame cukor a pudingové prášky. Za stáleho miešania ohrievame, pridáme tuk, ktorý necháme rozpustiť a povaríme krátko puding.
Hmotu odstavíme z ohňa, vmiešame kakao, vanilkový cukor, kokos a hrozienka. Necháme vychladnúť a ochutíme rumom, alebo rumovou arómou.
Z tejto studenej hmoty vytvarujeme gule, ktoré obalíme v kokose či v orechoch, alebo polejeme čokoládou.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
terezamaria ~ 20. december 2018 - 13:59
Práve som to dorobila, teda do podoby všetkého zmiešaného, po uvarení pudingu....snáď tým vychladnutím to zmení konzistenciu, lebo je to redšie a mastné, mala som dať polovicu toho tuku...:-)
Janka Drg. ~ 17. december 2016 - 10:09
Ja som si tak trochu upravila recept, namiesto mlieka som dala kokosový nápoj od Alpro, miesto tuku kokosový olej, kokosový a trstinový cukor (trošičku javorového sirupu), puding zlatý klas a karamelový namiesto kakaa som dala karob, rum kávový Božkov a bez hrozienok :) takmer všetky ingrediencie podobné ale guličky sú veľmi chutné :)
emko ~ 20. december 2016 - 11:33
In reply to Ja som si tak trochu upravila by Janka Drg.
To znie ako fajne zdravá verzia, niekedy skúsim :)
alicaz ~ 20. december 2015 - 6:44
neskusali ste to niekto s kakaovym pudingom? Nasi nechcu vanilkovy ani vidiet, takze nemam doma ziaden
Tana ~ 20. december 2015 - 8:02
In reply to neskusali ste to niekto s by alicaz
Daj kakaovy, skusala som aj s bananovym :-)
zutu ~ 11. december 2015 - 12:56
Pani Tanicka, chcem sa opytat, moze byt aj zlaty klas alebo original puding vanilkovy napr. Dr. Oetker?
Tana ~ 20. december 2015 - 8:03
In reply to Pani Tanicka, chcem sa opytat by zutu
Puding daj aky chces.
zutu ~ 23. december 2015 - 13:45
In reply to Puding daj aky chces. by Tana
Dala som jeden zlaty klas a jeden smotanovo-vanilkovy Dr. Oetker a zmes chuti vyborne. Tiez som pouzila obycajne maslo, mam v miske asi tak za 2 PL roztopenej tekutiny (asi to maslo), neda sa to zamiesat do zmesi, aj ked zamiesam, zasa sa to oddeli, takze zlejem a idem tvarovat gulicky.
Tana ~ 23. december 2015 - 9:03
In reply to Dala som jeden zlaty klas a by zutu
Prehriate maslo ti uz nestuhne. Preto je v recepte tuk.
zutu ~ 23. december 2015 - 2:34
In reply to Prehriate maslo ti uz by Tana
Vecer som uz nestihla tvarovat gulky, dala som do chladnicky a maslo krasne stuhlo, takze odoberiem z okrajov a mozem ho zasa pouzit do pecenia?
Tana ~ 23. december 2015 - 2:48
In reply to Vecer som uz nestihla by zutu
Ja by som ho nepouzila :-) ale urob ako chces.
zutu ~ 23. december 2015 - 2:52
In reply to Ja by som ho nepouzila :-) by Tana
Dakujem za radu, nepouzijem ani ja teda. Na buduce este skusim s kokosovym, alebo zostanem pri masle, lebo Ceru a iny stuzeny tuk nechcem pouzivat. A skladovat v chladnicke? Dakujem
Tana ~ 23. december 2015 - 3:20
In reply to Dakujem za radu, nepouzijem by zutu
Ten kokosovy je lepsi. Skladuj v chlade. To je jedno ci v chlanicke, v spajzi alebo na balkone :-)
Žirafka ~ 14. december 2013 - 5:32
Táničko, mohla bych se zeptat, jestli můžu místo 100% tuku /ten je většinou ztužený a já ho z tohoto důvodu nepoužívám/ použít třeba i máslo? A nebo tady mám kokosový tuk (kupuju ho v Rakousku), ten je také krásně pevný. Děkuji za rady. Ráda bych kuličky také zkusila :-)
Tana ~ 15. december 2013 - 9:44
In reply to Táničko, mohla bych se zeptat by Žirafka
Vyskúšaj, malo by to fungovať :-)
Alonuska ~ 22. december 2015 - 13:07
In reply to Vyskúšaj, malo by to fungovať by Tana
Kokosovy tuk funguje vyborne, pricom ho staci iba cca 150g.
Žirafka ~ 22. december 2015 - 13:46
In reply to Kokosovy tuk funguje vyborne, by Alonuska
Kokosový tuk opravdu funguje :-) Přidávám ještě trošku másla a kuličky jsou krásně pevné i bez ztuženého tuku :-) A jsem ráda,že i vy to potvrzujete :-) Hezké vánoce !!!
Marienka Špaldienka ~ 11. december 2013 - 10:03
Ďakujem za receptík Tánička. Skúsim spraviť z rastlinného mlieka, aby mohla aj naša "bezlakto" rodinka :-). Vyzerajú lákavo a mňamkavo :-).
aislinn785 ~ 9. december 2013 - 2:41
Tánička otázka, ten 100 percentný tuk...čo sa tým myslí? môže byť maslo príp. Hera?? ďakujem
Tana ~ 9. december 2013 - 3:54
In reply to Tánička otázka, ten 100 by aislinn785
100 % tuk je napríklad cera, alebo omega... biely tuk, ktorý sa používa na čokoládu.
jansam ~ 8. december 2013 - 9:12
Tánička, koľko kúskov z tohto množstva vyjde?Ď.
Tana ~ 8. december 2013 - 9:23
In reply to Tánička, koľko kúskov z tohto by jansam
To záleží od toho, aké veľké ich budeš robiť :-) ja som ich nepočítala...