Marienka Špaldienka

Veľmi rada varím, cukrárčim aj pekárčim... Ešte radšej skúšam a vymýšľam nové recepty :-). Mám síce zopár obmedzení v jedálničku (šetriaca diéta). Dá sa v pohode variť bez cibule, cesnaku, štipľavých korenín, byť bez vysmážaného a iného čo sa bežne zvykne papať u nás :-). Ja si toto všetko "zakázané" dokážem vynahradiť pri mojom mňamkavom diétnom varení a pečení a to: bez mlieka (laktózy), bez vajec, našla som sa aj vo vegetariánskych mňamkách... a asi najviacej sa vyžívam v receptoch, kde je špaldová múka.
Táto obilnina ma postavila na nohy a je mojím chlebíkom každodenným. Nemôžem bez špaldy fungovať a každý deň sa musím poctivo našpaldovať :-))). Pečiem si z nej chlebík, pečivo, sušienky, múčniky... používam ju aj do varenia. A preto ak nemôžte papať inú múku (bu-bu-bu na črievka) a ste milovníkmi špaldy, môžte vyskúšať recepty zo špaldy ;-).
V našej rodine pribudli alergici (mlieko, vajíčka...), tak svoje recepty prispôsobujem aj na takúto nôtu, takže si aj "neznášači" vajec prídu na svoje. Ak máte aj vy zo zdravotných dôvodov nejaké obmedzenia v jedálničku, možno si tu aj vy niečo nájdete... Prajem vám dobrú chuť, veselé a hlavne zdravé papanie.